promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Íme egy nagyon mocskos pizzéria, amitől biztosan nem rendelnél – videó
Borítókép:  Wikipedia offical / Pizza
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem is fogsz tudni, mivel a Nébih bezáratta a Heves megyei „konyhát”.

A járvány alatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakembereinek most aztán van idejük bőven ellenőrizni a helyeket, mivel sok étterem és büfé egyáltalán nem tud kinyitni a koronavírus miatt. A razziák középpontjába így azok kerültek be, akik házhozszállítást végeznek, mint például a pizzériák.

Gondolom mindenkinél szokott olyan lenni otthon, hogy rengeteg pizzásdoboz összegyűl. Én is külön időt szánok rá, amikor vagy 20 darabot tépek össze, és dobok ki. Az egyik Heves megyei pizzéria megtalálta ennek a legjobb újrahasznosítási módját, és a mennyezetet pizzásdobozokból rakták össze. Akármennyire is trendi az ötlet, a Nébih ezt annyira nem díjazta.

Az egység több helyiségében erősen szennyezett volt a padozat, az oldalfal és esetenként a mennyezet is. Utóbbin tényleg ne lepődjünk meg, pizzásdobozokból volt. A főzőkonyhában koszosak voltak a hűtőterek, néhány helyiségben a polcok tisztasága is erősen kifogásolhatónak bizonyult, sőt a higiénikus mosogatás és kézmosás feltételei sem voltak mindenütt adottak.

Lássuk hol állt még a kosz, ahol nem kellett volna: a sütőn, a szeletelőn, a darálón, a darálóhoz használt tömőfán, a dagasztógépen, a tésztanyújtó gépen, továbbá a pizzatészta tárolására szolgáló műanyagládákon is. Még rovar és rágcsálóirtásra használt méreganyagot tartalmazó doboz is akadt, amit hála égnek nem kevertek össze egyszer sem valamelyik fűszerrel.

Találtak tíz olyan élelmiszert, aminek a szakembereknek nem tudták beazonosítani a szavatosságát, és öt olyat, ami rég lejárt. A Nébih a pizzéria tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette  és elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését. 

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van. Amint mindent rendbe tettek, ami nem lesz rövid folyamat, utána ismét kinyithatnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás