Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Meneküljetek vegánok: megérkezett a húsrépa

Meneküljetek vegánok: megérkezett a húsrépa

Gasztro & Tourism

Toronicza Péter - 2020.02.26. 13:03

Napi horror a vegánoknak, de a vegetáriánusoknak is: répának álcázott hús!

Csaknem egy évvel ezelőtt bukott le Yovana Mendoza, vagy ismertebb nevén Rawvana, aki a vegán életmód egyik nagykövete volt, aztán egy rajongója lefilmezte, hogy halat eszik. Ezután vallott arról, hogy a folyamatos nyers vegán étrend és a léböjt miatt felborult a szervezetében valami. Folyamatos fizikai fáradtságot érzett magán, valamint a menstruációs ciklusa is kimaradt, így az orvosa tanácsára, és az egészsége megőrzése érdekében elkezdte visszaépíteni a főtt ételeket, ezekkel együtt a tojást és a húst is az étrendjébe.

Szégyellte magát, ezért próbálta titokban tartani, de a lebukással óriásit ártott a vegán-hívők táborának. A világ legegészségtelenebb dolga, és fenntarthatóság szempontjából sem jó, ha húst-hússal eszünk, de az sem tesz jót, ha csak nyers zöldségeken tengődünk. Mértékkel mindenre szüksége van a szervezetünknek.

Közben egy walesi hentes hadat üzent a vegán kajáknak, kicsit vicces módon, de azért senki ne vegye a szívére. Tom Samways megunta, hogy a vegán ételek többségében kapnak valamilyen húsos elnevezést, például vegán kolbász, ezért kitalálta, hogy a hentesüzletében bevezeti a húsrépát.

A hentest érte némi támadás is, de ő eleve csak poénnak szánta az egészet, és ezzel nem akar bántani egyetlen vegánt sem. A húsrépa azonban továbbra is az étlapon van, mert hiába viccnek indult, ma már nagyjából 300 darabot ad el belőle naponta.

Nem is csoda, mert a répák valójában sertés kebabok, olasz zöldfűszerekkel ízesítve, valamint narancsmázzal megkenve. A napi zöldségbevitelt nem helyettesíti, de azért ott csücsül a végén egy kis petrezselyem, hogy még répásabb legyen a kinézet.

Borítókép: Wales News Service

Legolvasottabb hírek