promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: Che Guevara Mauzóleuma és Kuba legfinomabb cappuccinója – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, utazásának egyik befejező állomásaként felkereste Kuba egyik legfontosabb helyét.

Utazási tanácsadónk pár nappal ezelőtt kipróbálta az igazi kubai innovációt, amelyről az alábbi cikk született. Majd felkereste Santa Clara városát, és a Varaderót, a friss élményeit pedig  most olvashatjátok.

 

„Santa Clara az ország közepén fekvő város, amely a kubai forradalom során vívta ki jelentőségét, hiszen itt dőlt el a forradalom sorsa 1958 decemberében. Ekkor foglalta el ugyanis a Che Guevara vezette hadosztály az utánpótlást szállító páncélvonatot. Természetesen megnéztem a híres páncélvonatot, majd a Che Guevara Mauzóleumot, ahol a híres hadvezér és több társa nyugszik. Ezután egy nagy sétát tettem az óvárosban, ami a többi kubai városhoz kísértetiesen hasonlít: szép régi épületek, hosszú sor a pizzéria előtt, nagy nyüzsgés, oldsmobilok és sok lepukkantnak tűnő, de üzemképes autó. Majd itt is megkóstoltam a cappuccinót, amelyről elmondhatom, hogy az eddigi legjobb, amit Kubában ittam.

A programomat úgy állítottam össze, hogy a kubai utazás lezárásaként eljussak Varaderóba. A hely a nyugat-kubai Matanzas megyében található, Varadero tökèletes tengerpartja a szigetnek. Több, mint 24 kilométer gyönyörű tengerpart, összekapcsolva különböző természeti képzodményekkel, úgy mint barlangok, érintetlen partszakaszok és kristálytiszta víz. A hely erős infrastruktúrával a legigényesebb nyaraló igényeit is kielégíti, mindössze kétórás autóútra talalható Havannától, de ki kell emelnem, hogy van saját reptere is. Ez a szálloda, ahol megszálltam, de még számtalan más hotel is kiváló választás ezen a partszakaszon – főleg azoknak, akik szeretik az all inclusive ellátást”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás