promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása és a dzsessz szülővárosa – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, az egyik legnyüzsgőbb amerikai városba, New Orleans-ba látogatott el.

Utazási tanácsadónk az Amerikai Egyesült Államok néhány tagállamát járja végig, és onnan renszeresen küldi élménybeszámolóit. New Orleans előtt San Francisco-t kereste fel.

„New Orleans, Louisiana állam második legnagyobb városa joggal kapta a Big Easy (Nagy(on) Könnyed) becenevet. Hiszen a 18. században, a franciák által alapított település játszi könnyedséggel ötvözi az alapítók eleganciáját, a dzsesszből áradó lazaságot és a megannyi ideáramló nemzet kulturális, valamint kulináris sokszínűségét. Nem véletlen, hogy nem csak a külföldiek, hanem az amerikaiak számára is kedvelt úti cél.

Szállásom a Hyatt Centric az ikonikus Francia Negyedben van. A Mississippi partján elterülő városrész a leglátogatottabb negyed New Orleans-ban. Gyönyörű, 18. századi épületei méltán teszik az amerikai nemzeti örökség részévé. A Francia Negyeden belül a legtöbb turistát a bohém Bourbon Street vonzza. Ez az amerikai éjszakai élet ütőere, ahol a mulatás fogalmát egy új szintre emelik, de erről majd bővebben a következő bejegyzésemben!”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás