promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra kinyitják az egyik leghíresebb magyar szellemkastélyt – videó
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

2009-ben volt az első hivatalos észlelés, azóta többen is furcsa dolgokról számoltak be. Hamarosan újra látogatható lesz, és szállodaként funkcionál majd tovább.

Hazánk nyugati szegletében, Vas megyében, a Gyöngyös-patak partján található egy irtó hangulatos, csendes kis község, Vasszécseny. Ezt a nyugodt atmoszférát borította fel valami megmagyarázhatatlan paranormális jelenség, vagyis inkább furcsa történések sorozata.

A település gyöngyszeme, az Ó-Ebergényi kastély igazán impozáns épület. Egy korábban erődként funkcionáló építmény alapzatára húzták fel a Batthyányiak az 1700-as évek elején. Az ízig-vérig barokk rezidencia a XX. századtól szállodaként és rendezvényközpontként funkcionált, főként esküvőket és csapatépítő kiruccanásokat szerveztek a falai között. Pár éve felújítás miatt zárták be.

Romantikus kisugárzását fokozza az elhelyezkedése, hiszen egy három hektáros őspark szívében fekszik.

A helyszín varázsára azonban nem csak az élők figyeltek fel. Történt ugyanis, hogy az egyik vendég egy kiállításon, az általa készített fotókon egy ismeretlen személy arcát vélte felfedezni, természetesen mint ilyenkor szokás, az oda nem illő arcot a mai napig nem sikerült azonosítani. Viszont a fotódokumentáció annyira felkavarta az állóvizet, hogy 2009 óta célzott kutatások, vizsgálódások folynak a különös jelenségek nyomában. Ugyanis az ominózus eset óta lépten-nyomon szellemekbe botlanak az ide látogatók, és többen is bevallották: régebben is történtek már furcsa dolgok az épület körül.

Túlvilági léptek zajai, nyikorgó zörejek, hűvös fuvallatok és félelmetes suttogások is színesítik a borzongás repertoárját, legalábbis az egykori gondok jegyzetei erről árulkodnak. Magyar szellemfürkészek pár éve kamerával járták végig a kastély szobáit, a látogatásról rövid videóit is készítettek:

És, hogy mi igaz a sztorikból? Azt mindenki eldöntheti majd, hiszen a kastély hosszú idő után újra megnyitja kapuit. Aki a nyugodt pihenés mellett aktív kikapcsolódásra is vágyik, itt a helye, hogy a saját bőrén tapasztalja meg: tényleg szellemek kísértenek az ódon falak között?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás