Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rekordkísérlet: ekkora fogatot még nem hajtott csikós a lovak hátán

Rekordkísérlet: ekkora fogatot még nem hajtott csikós a lovak hátán

Gasztro & Tourism

Rekordkísérlet: ekkora fogatot még nem hajtott csikós a lovak hátán

Gasztro & Tourism

Promotions 14:04

A Puszta ötös az eredeti fogat, amely önmagában is felettébb látványos, hiszen a csikós a hátsó két lovon állva hajtja a fogatot. Már a sokszorosánál tartanak, és újabb Guinness-rekordra készülnek. 

A magyar puszta egyik látványosságát jelentik a csikósok bravúrjai, ilyen amikor a hátsó lovakon állva hajtanak fogatot. Ez már néhány ló esetén is igen attraktív, most viszont

a klasszikus formáció sokszorosával készülnek pünkösdhétfőre.  

A Kiskunságban fekvő Solt mellett, a Révbérpuszta lovas turisztikai centrumban Tóth Lajos Guinness-rekordra készült délután öt órától. Erről Nagy Péter programszervező beszélt a Koronafm100 rádiónak. A rekordkísérletre a Hunnia Ruhák közösségi oldalnak köszönhetően lettünk figyelmesek

Íme a programszervező kedvcsináló mondatai:

„Az eredeti Koch ötös fogat öt lóból áll, a két hátsó ló hátán áll a csikós, három ló pedig előttük halad. Ez volt az eredeti fogat. A rekord tizenhét ló volt eddig, ezt most próbálja Tóth Lajos húsz lóval überelni.” 

Nagy Péter szerint a rekordhoz különösen rátermett lovasra van szükség, de fogatba kerülő állatoknak is együtt kell dolgozniuk. A bemutatóra hónapok óta készül a lovas a lovakkal. 

Borítókép: Az eddigi rekordot 17 lóval állították fel (YouTube).