Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Újabb fejlesztések teszik még vonzóbbá a Bükköt

Újabb fejlesztések teszik még vonzóbbá a Bükköt

Gasztro & Tourism

Újabb fejlesztések teszik még vonzóbbá a Bükköt

Gasztro & Tourism

Promotions - 2019.05.15. 13:51

Leglátványosabb hegységünk, a Bükk egyik legvonzóbb, legszebb fekvésű faluja tovább fejlődik. Megújul a színpad, a pihenőhelyek, egyre több lesz a szálláshely, és talán a rétes is. 

Ha Eger felől, vagyis nyugatról érkezünk a Bükkbe, a hegység itt, Felsőtárkánynál válik igazán vadregényessé, hiszen a falu közelében már meredek hegyoldalak között járunk. 

A gyönyörű fekvésű településen 2018-ban több mint 45 ezer vendégéjszakát töltöttek a turisták,

éppen ezért egyre több a szálláshely, idén újabb hármat nyitnak. Az önkormányzatnak 15 millió forintos bevétele származott az idegenforgalmi adóból, és most éppen ekkora összegből (amelyből 12 milliót pályázat útján nyertek) tovább fejlesztik a falut. 

A Bükk egyik kapuját és egyik legvonzóbb faluját jelentő Felsőtárkányban elsősorban a kerékpáros turistákért pihenőhelyeket újítanak meg, a környezetbe illő szabadtéri bútorokat és kerékpáros tárolókat helyeznek el a turizmus.com cikke szerint. Felújítják és újakkal egészítik ki a tóparti nyársalóhelyeket,

mobil fedőállványt kap a szabadtéri színpad, mozgatható nézőteret alakítanak ki. 

Az új bútorok, a kerékpáros pihenőhelyek már a nyár közepére a helyükre kerülnek, így augusztus első hétvégéjén a népszerű Felsőtárkányi Rétesnapokon (20 ezer rétes, 6 ezer vendég) is rendelkezésre állnak majd. 

Borítókép: Felsőtárkány, a Bükk egyik kapuja (termalfurdo.hu)

Legolvasottabb hírek