promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A véletlennek köszönhetik az életüket a nairobi gépet lekéső utasok
Borítókép:  thenational.ae
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Legalább két olyan utasa is van a vasárnap 157 emberrel a fedélzetén lezuhant Ethiopian Airlines 302-es járatának, akik életben maradtak, mert lekésték a Nairobiba tartó repülőgépet. Egyikük egy görög férfi hosszú Facebook-posztban írta le, mekkora szerencséje volt.

Az aeromagazin.hu arról ír, hogy legalább két utasa volt a vasárnap szerencsétlenül járt Ethiopian Airlines 302-es járatának, akik életben maradtak, mert lemaradtak a kenyai fővárosba, Nairobiba tartó járatról. A gépen, mely az eddig megismert információk szerint emelkedési gondokkal küzdött, 149 utas és 8 fős személyzet utazott. A zuhanást senki sem élte túl.

A két szerencsés túlélő egyszerűen lekéste a járatot. Egyikük egy görög utas, Antonis Mavropoulos, aki még látta az induló gép utolsó utasait a B 737-eshez csatlakozó utashídon beszállni, de ő már nem mehetett fel a gépre, mert a földi kiszolgálók időközben lezárták a járatot. Sőt, miután az elindult át is foglalták a jegyét a későbbi, 11.20-kor induló gépre.

A görög nemzetiségű utast ezt követően keresték meg a biztonsági emberek és kérték, hogy fáradjon velük egy elkülönített helyiségbe, hogy kideríthessék a személyazonosságát. Mavropoulos két perccel késte le a kapu zárást, amiért nagyon mérges volt magára és a repülőtéri alkalmazottakra, hogy mire a kapuhoz ért már senki sem volt ott a légitársaság részéről.

Kiabáltam, hogy engedjenek fel, de senki sem segített. Igazából két probléma akadt: a nagykövetségi munkatárs, aki segített volna a retéren, késett, illetve az egyik csomagomat nem adtam fel. Utólag azt mondták, 10-15 percet még vártak volna rám, de a csomagfeladás miatt legalább negyvenet kellett volna. Átfoglalták a jegyemet a 11.20-as járatra, s elnézést kértek. A lounge-ban pihentem, majd 10.50 körül mentem a kapuhoz, hogy felszálljak. Két biztonsági ember lépett oda hozzám, hogy kövessem őket, a személyazonosságomat szeretnék ellenőrizni. Nagyon ideges lettem, s visszautasítottam őket, de nem engedtek felszállni. Egy elkülönített helyiségbe kísértek, ahol elmondták, hogy én vagyok az egyetlen utas, aki lekéste a gépet, mely eltűnt a radarról. Ezért szeretnék ellenőrizni a kilétemet. Először azt hittem, viccelnek, aztán rájöttem, hogy nem. Földbe gyökerezett a lábam, aztán az interneten ellenőriztem, igazat mondtak. Sokkot kaptam, hogy mekkora szerencsém volt, ezt az üzenetet is azért kezdtem el írni, hogy kijöjjek belőle. Azért, hogy mindenki lássa, két fatális véletlenen, apróságokon múlhat, hogy az ember tovább él, vagy meghal

– írta Facebook-posztjában Mavropoulos.

A másik szerencsés Ahmed Khalid, akinek késett a Dubaiból érkező járata, ezért nem érte el Addis Abbebában a csatlakozást a 302-es járatra Nairobiba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás