Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Betámadja Európát a zöld Kit Kat

Betámadja Európát a zöld Kit Kat

Gasztro & Tourism

Betámadja Európát a zöld Kit Kat

Gasztro & Tourism

Toronicza Péter 16:43

Meglátjuk lesz-e olyan népszerű, mint Japánban.

A szín nem véletlen, mivel a csokoládé matcha zöld tea ízesítésű lesz. A matchát egy afféle elixírnek tartják a kelet-ázsiai országban, és rengeteg jótékony hatása is van. Ez gyakorlatilag az egyik legdrágább japán teafajta.

A csokoládét a hamburgi Nestlé-gyárban fogják előállítani, és Japánból, valamint Kínából importálják majd hozzá a matcha port, amihez kakaóvaj és fehércsoki is társul. A matcha ízesítés elég népszerű a gasztronómiában, főleg édességekhez használják, mint a fagylaltok, bonbonok, sütemények.

Alexander von Maillot, a Nestlé vezetője nagyon örül, hogy Japán egyik legnépszerűbb csokija megjelenik az európai piacon is, az meg később kiderül, hogy milyen népszerűségnek fog örvendeni. Mi még ne keressük a polcokon, mert a zöld Kit Kat először csak néhány, pontosabban nyolc országban jelenik meg. Magyarország még nincs rajta a listán, de fokozatosan bővíteni fogják a piacot.

Persze először azt is nézni kell, hogy az itteniek mennyire vevők a zöld csokira. Gyakran van az, hogy a kíváncsiság hajtja az embert, és ettől az elején népszerű lesz egy termék, majd iszonyatosan visszaesik a kereslet iránta. Nálam se lehet lenyomni a klasszikus Kit Kat-et, de ha meglátom a matchásat, akkor biztosan meg fogom kóstolni.

A Nestlé tartja magát az eddigiekhez, és a csokiban nem lesz mesterséges színezék és tartósítószer sem.

Borítókép: by ebi debi - Flickr