Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Futurisztikus fürdőkomplexum épül Miskolctapolcán

Futurisztikus fürdőkomplexum épül Miskolctapolcán

Gasztro & Tourism

Futurisztikus fürdőkomplexum épül Miskolctapolcán

Gasztro & Tourism

Promotions 12:02
A Miskolctapolcai strand továbbfejlesztésével, 12,7 milliárd forintból megvalósuló beruházással az ország egyik legnagyobb wellness központja jöhet létre. A beruházás a Miskolctapolcai strand fejlesztésének második ütemeként valósul meg 2019-2020-ban, a Modern Városok program keretében. Kriza Ákos polgármester tájékoztatása szerint
A futurisztikus fürdőkomplexumban nyolc beltéri és két kültéri medencét terveznek, az új létesítmény szerves egységet alkot majd a strandfürdő 2015-ben átadott első ütemével.
A fürdő a különböző életkori igényeknek megfelelő szolgáltatásokat épületenként rendezi, így a gyermekvilág mellett lesz benne a tizenéves korosztályt kiszolgáló önálló egység, de az idősebbek, a pihenni, vagy éppen gyógyulni vágyók számára is külön térségeket biztosít.

A négy évszakos családi élményfürdő nemzetközi tervező konzorcium munkájaként valósul meg, a kiviteli terveket a miskolci Gerixon Kft. készíti majd a konzorcium neves osztrák tervezőjének bevonásával. Az új létesítmény 70-100 új munkahelyet, és évi 280 ezer új látogatót jelent majd Miskolcnak és a miskolctapolcai üdülőövezetnek. A vizet elsődlegesen a Barlangfürdő vágataiban található termálforrás biztosítja majd.

(Promotions Media via MTI)