Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Bajai halászlé, szegedi séftől, halászlékockával

Bajai halászlé, szegedi séftől, halászlékockával

Gasztro & Tourism

Bajai halászlé, szegedi séftől, halászlékockával

Gasztro & Tourism

Promotions - 2015.12.07. 17:15
A Knorr karácsonyi reklámvideója egyértelmű okokból verte ki a biztosítékot a bajaiaknál. Ehhez még lehet az is rátett náluk egy lapáttal, hogy egy szegedi akarja megmutatni nekik, hogyan kell tökéletes bajai halászlét készíteni az elmaradhatatlan kockából. Talán nem érezzük át ezt az egészet, mert nem vagyunk bajaiak, de azaz igazság, hogy én teljes mértékben meg tudom érteni a dolgot. Ez nem csak arról szól, hogy én másképp készítek egy ételt, mint az ország többi részén. Az egyik recept szenvedélyesen így kezdődik: „Az igazi, klasszikus bajai halászlé főzéséhez elengedhetetlen a türelem, hiszen ez nem egy két perc alatt összedobható instant leves, hanem egy gondosan elkészített, zamatos hallé.” A bajai halászlé egy szelet a gasztronómiai kultúrából, és bár én sem tésztával eszem a halászlevet, hanem galád módon pirítóssal, de akkor sem kellene egy ilyen pácolgatós kockázós baromsággal megsérteni ezreket.
 
A dolog már odaáig fajult, hogy Zsigó Róbert államtitkár, volt bajai polgármester írt a Knorr márka tulajdonosának, az Unilevernek, hogy vegyék le a YouTube-ról a netes reklámfilmjüket. Természetesen a videó marad, és a Knorrt fogja a legkevésbé érdekelni egy ilyen felesleges fontoskodás, mert szerintük ez csak egy újra gondolt recept. A jó bajai halászléhez amúgy azt mondják öt dolog kell: hal (ponty), víz, hagyma, paprika és só. Na meg persze az elmaradhatatlan gyufatészta, ez is csak házi. A klasszikus receptet ide kattintva érhetjük el, de megmutatjuk Kállay Ákos változatát is. Kockamentes ünnepeket! 

Legolvasottabb hírek