Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A soltvadkerti Frittmann borászat nyerte az Év Pincészete díjat

A soltvadkerti Frittmann borászat nyerte az Év Pincészete díjat

Gasztro & Tourism

A soltvadkerti Frittmann borászat nyerte az Év Pincészete díjat

Gasztro & Tourism

Promotions 14:30
A Frittmann testvérek borászata bizonyította, hogy az Alföldön is lehet kiváló minőségű bort előállítani, a borászat komoly hatással van nemcsak a Soltvadkert környéki, hanem a teljes Kunsági Borvidékre. A Frittmann Borászat Magyarország legnagyobb borvidékén, a Kunsági Borvidéken, 50 hektáron készíti számtalan hazai és nemzetközi borversenyen arany- és nagyaranyéremmel elismert világszínvonalú borait, habzó borait és különleges, ezerjóból készült pezsgőjét. Frittmann János az első alföldi borász, akit elismertek a legrangosabb hazai borász-elismeréssel: 2007-ben volt az Év Bortermelője.

Az Év Bortermelője elismerést többnyire családi borászatok és kiemelkedő borász személyiségek kapják, míg az Év Pincészete díjjal a magyar borászatban irány-és mértékadó, nagyobb birtokról szüretelő pincészetek munkáját ismerik el.

Frittmann János a Kunsági Borvidék elnöke, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának alelnöke, a Magyar Bor Akadémia alelnöke. Az Év Borászata díjat 2002-ben alapította a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége. Frittmann István, a gazdasági társaság társ-ügyvezetője hangsúlyozta: a szőlőtermesztésnél és a borkészítésnél is a legújabb, már bizonyított technológiákat alkalmazzák.

Elmondta, hogy a díjnyertes bortípusok előállítása nagyrészt saját technológián alapul. Az 1996-ban alapított Frittmann Testvérek Kft. 2013-ban 420 millió forint nettó árbevételt ért el, amely 2014-ben 494 millió forintra nőtt. A gazdasági társaság üzemi eredménye is nőtt az elmúlt évben: a 2013-ban elért 98 millió forintról 107 millió forintra.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria

Gasztro Cikkek Alföld bor év pincészete borászat Frittmann soltvadkert
Ha automata ajtórendszerek, akkor record!
Ha automata ajtórendszerek, akkor record!

Ha automata ajtórendszerek, akkor record!