promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Órákon múlt az élete: belenyúlt az ingzsebébe és egy lottószelvényt talált, mikor ellenőrizte a számokat a vér is kiment a lábából

Órákon múlt az élete: belenyúlt az ingzsebébe és egy lottószelvényt talált, mikor ellenőrizte a számokat a vér is kiment a lábából

Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc

Alig néhány óra választotta el egy olyan tragédiától, amit nem lehet kiheverni.

Egy férfi felfedezte a 24 millió dolláros lottónyereményt egy régi ingben – két nappal a lejárat előtt

Van olyan, amikor az élet épp a legutolsó pillanatban fordul jobbra, és ezzel együtt a világ minden gondja egy csapásra megoldódik. Ezt az érzést tapasztalhatta meg Jimmie Smith, egy nyugdíjas biztonsági őr, aki elképesztő felfedezést tett egy régi ing zsebében: egy lottószelvényt, amelyen egy 24 millió dolláros nyeremény várt rá – mindössze két nappal azelőtt, hogy lejárt volna a beváltási határidő. Az eset, amely egyszerre szürreális és megható, sokak szívét megérintette.

A lottószelvény, amely egy évig észrevétlen maradt

Smith egyike azoknak az embereknek, akik nemigen foglalkoznak a lottószelvényekkel. Tudta, hogy az esélyek csekélyek, és valahogy mindig úgy gondolta, hogy majd egyszer, amikor lesz ideje, ellenőrzi a szelvényeket. Így telt el egy év, miközben a szelvény egy régi ing zsebében rejtőzött – és a nyeremény éppen a határidő lejárta előtt két nappal került elő.

„Majd megnézem, ha lesz időm”

– mondogatta Smith magának, miközben talán sejtelme sem volt arról, hogy óriási szerencse várja, csak meg kell találnia. És amikor végül rászánta magát, hogy ellenőrizze a régi lottószelvényeket, alig hitt a szemének. Egy olyan szelvényt tartott a kezében, amely 24 millió dollár boldog tulajdonosává tette volna őt – ha még időben beváltja.

A nagy felfedezés pillanata

Smith ekkor jött rá, hogy alig két napja van arra, hogy felvegye a nyereményt, mielőtt a határidő végleg lejárna. A New York-i Szerencsejáték Bizottság korábban már próbált rájönni, kié lehet a nyertes szelvény, de mindeddig nem találták meg a szerencsés tulajdonost. Gweneth Dean, a bizottság lottó osztályának vezetője, többször is nyilvános felhívásokat tett közzé, sőt, a Facebookon is figyelmeztették az embereket, hogy ellenőrizzék a szelvényeiket.

Az emberek lázasan kutattak a saját zsebeikben és régi lottószelvényeik között, abban a reményben, hogy talán ők a szerencsések. Egy férfi, Robert Velenage, viccesen megjegyezte:

„Megnéztem a zsebeimet, de csak egy marék por és szöszmösz jött ki, úgyhogy itt nincs semmi.”

Jay Livares pedig egyszerűen nem tudta elképzelni, hogyan lehet valaki ennyire hanyag egy ekkora nyereménnyel.

„Ki az, aki egy évig ül egy 24 millió dolláros nyereményen anélkül, hogy beváltaná? Gyanús ez az egész.”

A sorsfordító felismerés

Smith viszont nem gyanús volt – egyszerűen csak szerény és feledékeny. Amikor végre rászánta magát, hogy megnézze a régi szelvényeket, teljesen megdöbbent a felfedezéstől.

„Vajon jól látom?”

– mondta magában, amikor rájött, hogy egy egész vagyont hagyott figyelmen kívül hónapokon át.

„Ki kellett dugnom a fejemet az ablakon, és nagy levegőt venni. Nem hittem el, amit láttam. Komolyan kételkedtem benne, hogy ez valódi”

– mesélte Smith később. Az a pillanat, amikor rájött, hogy életének talán legnagyobb lehetősége éppen csak egy hajszálon múlt, mindent megváltoztatott. Gyorsan cselekedett, hogy ne veszítse el az esélyt, és szerencsére minden szükséges dokumentumot benyújtott a lottózónál.

Az utolsó pillanatban megmentett szerencse

Amint a Szerencsejáték Bizottság értesült arról, hogy a nyertes előkerült, megkönnyebbült posztot tettek közzé a Facebookon. Bár Smith nevét ekkor még nem árulták el, Gweneth Dean kijelentette:

„Nagyon örülünk, hogy ez a szerencsés nyertes megtalálta az életét megváltoztató szelvényt.”

Smith végül részletekben vette fel a hatalmas összeget, ami teljesen új lehetőségeket nyitott meg számára. Az emberek, akik azelőtt még hitetlenkedve figyelték a lottószelvény keresését, most megkönnyebbülten lélegeztek fel: szerencsére a 24 millió dolláros nyeremény nem veszett el.

Egy történet, amely mindenkit megérint

Jimmie Smith története egyfajta modern mese, amely arra emlékeztet bennünket, hogy soha ne adjuk fel a reményt, és néha éppen a legváratlanabb pillanatokban érkezik a szerencse. Ki gondolta volna, hogy egy régi ing zsebében, szinte elfeledve, egy szelvény rejtőzik, amely egy egész életet megváltoztathat? Smith szerencséje nemcsak neki hozott boldogságot, hanem egyfajta megnyugvást is jelentett mindazok számára, akik végigkísérték ezt a hihetetlen történetet.

forrás: Scoop