promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Óra után tisztességtelen ajánlatot tett nekem a tanárom, most az egész jövőm ezen a döntésen múlik

Óra után tisztességtelen ajánlatot tett nekem a tanárom, most az egész jövőm ezen a döntésen múlik

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc

Megkért, hogy maradjak bent óra után és nem kertelt.

Erika idén végez az egyetemen és nagy tervei vannak a jövőjét illetően. Most azonban mindez meghiúsulni látszik, ha csak nem enged a tanára furcsa kérésének. Most az ő történetét olvashatjátok.

Sziasztok! Nem tudom senkinek elmondani, ami velem történt, de nem tudom már tovább magamban tartani. Bölcsésznek tanulok és van egy külföldi mesterképzés, amire nagyon szeretnék kijutni. Ehhez szinte hibátlan diplomamunka és éves tanulmányi átlag szükséges, természetesen minden tőlem telhetőt megteszek, most azonban mégis olyan helyzetbe kerültem, amit nem tudok irányítani.

A szeptemberi iskolakezdés alkalmával édesanyám bekísért az iskolába, mivel volt egy kis dolgom a tanulmányi ügyintézővel.

Mikor végeztünk, akkor a folyosón sétálva összefutottam az egyik főtárgyat oktató docenssel. Udvariasan köszöntünk egymásnak, édesanyámat is bemutattam. Ekkor még semmi gyanúsat nem vettem észre.

A tanítás elkezdődött és az egyik óra után ez a tanárom megkért, hogy maradjak bent.

Éppen egy beadandón dolgoztam, úgy sejtettem, hogy azzal kapcsolatban akar kérdezni, ám ekkor becsukta az ajtót és nagyon komolyan kezdett beszélni. Elmondta, hogy soha nem látott még annyira vonzó nőt, mint az édesanyám és látta a közösségi média oldalán, hogy jelenleg nem él párkapcsolatban. Szabadkozott és mentegetőzött és elmonda, hogy soha nem tett még ilyet és sokat tipródott rajta, hogy megpróbálja-e.

Ekkor ált elő az ajánlattal, ami az egész továbbtanulásomat érinti.

Majd miután befejezte a mondandóját, vett egy nagy levegőt és azt mondta: ha segítesz édesanyáddal összehozni egy randevút, akkor egész évben biztosítom neked a jeles osztályzatot és elnéző leszek a szakdolgozat értékelésénél is.

Kérlek, gondold át az ajánlatomat.

Majd az ajtóhoz lépett, kinyitotta és kiment, miután további szép napot kívánt nekem. Én leültem a padba és nem tudom meddig nem keltem fel. Meredtem magam elé és arra gondoltam, hogy ez most tényleg megtörtént? Azóta is ezen gondolkozom, mivel az ajánlat mindenképpen tisztességtelen. A többiek keményen tanulnak, magolnak, hogy ez a baromi nehéz tárgy meglegyen, én pedig csak úgy simán átsiklok rajta, ezzel biztosítva a jövőmet?

Az a helyzet, hogy édesanyám is érdeklődött a tanáromról. Persze nem feltűnően, de láttam rajta, hogy szimpatikus neki. Ezzel mindkettőjüknek jót tennék. De taníthatna engem egyáltalán azután, hogyha esetleg anyukám párja lenne? Nem tilos az?

Próbálok úgy hozzáállni, hogy két embernek is segítenék boldognak lenni, nekem pedig egyszerűbb lenne az életem, de a lelkiismeretem azt mondja, hogy ez így nagyon nincsen rendjén.