promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ügyes trükk az üvegcserepek felszedésére, így biztosan nem vágják meg a kezedet

Ügyes trükk az üvegcserepek felszedésére, így biztosan nem vágják meg a kezedet

Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions

A takarítás néha romeltakarítást jelent, és ennek is megvan a maga szakszerű módja. Hogyan lehet megbirkózni a törött üveggel? Megmutatjuk!

Egy háztartásban a legnagyobb odafigyelés mellett is bekövetkezhetnek ügyetlen, félresikerült tettek, amelyek következményét persze tovább is súlyosbíthatjuk. Ha például elejtünk egy üvegtárgyat, és az ripityára törik a kőpadlón, nem mindegy, hogyan takarítjuk fel.

Puszta kézzel megfogni még a legnagyobb cserepeket sem érdemes, mert könnyen megvághatjuk velük magukat. A kisebb darabokkal pedig próbálkozni sem szabad, hiszen beleállnak az ujjainkba, tenyerünkbe, és máris kereshetjük a sebtapaszt.

Mit tegyünk hát? Egy ügyes házi praktika szerint az a legjobb megoldás, ha a szemeteslapátunk elé kétoldalú ragasztószalagot rögzítünk a kövezetre. Ezen keresztül söpörjük rá az üvegtörmeléket a lapátra, és az biztosan maradéktalanul rajta fog kikötni. Ami pedig nem, azt a szalagra ragadva dobhatjuk a kukába.

Ezzel a módszerrel egyébként az a probléma is megoldódik, amivel sokan szembesülnek söprögetés közben. A padlóról összehúzott kosz nagy része a lapátra kerül ugyan, ám egy keskeny porcsík mindig előtte marad. A ragasztószalag viszont ezt is megfogja, így felmosás előtt makulátlanul tiszta lesz a padlócsempe vagy parketta.

A szalagot egyébként a lapátra is ragaszthatjuk, bár akkor macerásabb az eltávolítása, és össze is ragacsozhatjuk vele. Ha azonban van otthon egy olyan merevebb papírtányérunk, amit igazából nem akarunk semmire sem használni, akkor abból is készíthetünk lapátot.

Vágjuk félbe, tegyük a ragasztószalagot az élére, és miután felsöpörtük az üvegcserepeket vagy más koszt, egyszerűen dobjuk ki az egészet a kukába.

Íme a jó megoldás a ragasztószalag használatára, az üvegcserepek eltávolítása érdekében: