promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nagyon hosszú élet titka? 105 éves orvos 6 tanácsa, amit jó, ha követsz
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A férfi egész életében a hosszú élet titkát kutatta. Amit ránk hagyott, az rengeteg jó tanács.

Dr. Shigeaki Hinohara 2017-ben hunyt el 105 éves korában. Egész élete során rendkívül aktív volt, előadásokat tartott még 100 évesen is, miközben imádta a szakmáját, és hosszú élete során azt is kutatta, hogy mi lehet a hosszú élet titka - írja a Dívány.hu.

Az 1911-ben született orvos egyike volt azoknak a szigetországban, akik a rendszeres szűrővizsgálatok népszerűsítéséért küzdöttek, és a munkássága mellett szívesen tartott előadásokat is arról, hogy mit tehetünk az egészségünk megvédése érdekében.

Rajeet Singh, a Medium szerzője gyűjtötte össze hat legérdekesebb megállapítását, amelyből a DÍvány fordított le részeket.

Shigeaki Hinohara szerint a jókedv az egyik legjobb fájdalomcsillapító. Az orvos többek között azt is megállapította, hogy ha képesek vagyunk nevetni még a nyomorúságunkon is, annak jótékony hatásai lehetnek a szervezetünkre. A nevetés ugyanis csökkenti a testünkben lévő stresszhormonok szintjét.

Az orvos emellett azt is tanácsolta, hogy az anyagi javaknak ne tulajdonítsunk túl nagy figyelmet, hiszen ha mindig a legújabb dolgok megvásárlásáért hajtunk, belekerülünk egy ördögi körbe, így pedig sosem leszünk elégedettek.

Shigeaki Hinohara szerint nagyon fontos a rendszeres testmozgás, illetve az is, hogy ha valami problémánk vagy bajunk van, ne rögtön műtétben gondolkodjunk, hanem először inkább nézessük meg magunk szakemberrel a kevésbé invazív beavatkozások lehetőségét is mérlegelve.

Az orvos szerint nagyon fontos, hogy ne együk túl magunkat, és hogy mindig legyenek elérendő céljaink is.

A teljes cikk a Dívány oldalán olvasható el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás