promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Valóra vált Nostradamus jóslata, 2024-ben megtörtént, amit a próféta megjövendölt

Valóra vált Nostradamus jóslata, 2024-ben megtörtént, amit a próféta megjövendölt

Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc

Nostradamus jóslatai már a 16. században népszerűek voltak, négysoros versei a jelenkor eseményeire is utalnak.

Nostradamus megjósolta II. Erzsébet királynő halálát, Hirosima bombázását és Napóleon felemelkedését és nehéz időket jósolt a brit monarchiának 2024-re.

A 16. századi próféta, Nostradamus jóslatai előre vetítették, hogy Katalin hercegné és Károly király nehéz év elé néz 2024-ben. Nostradamus évszázadokkal ezelőtt írt rejtélyes verseiben egy király lehetséges visszalépését jósolta meg: „a szigetek királyának veszélybe kerül a trónja, és erővel elűzik”.Az erő itt nemcsak politikai értelemben magyarázható, hanem egy halálos betegségre is utalhat. Károly ebben az évben jelentette be, hogy rákkal diagnosztizálták és lemondta a hivatalos programjait, azaz a háttérbe vonult. 

Politológusok szerint megtörténhet, hogy a király a betegsége miatt még ebben az évben lemond a trónról és átadja helyét Vilmos hercegnek. Egyes híresztelések szerint ez csak amiatt nem történt meg eddig, mert a trónörökös felesége is rákkal küzdött ebben az évben és Vilmos szeretett volna Katalin mellett lenni a kezelések minden percében. 

Nostradamus már a francia királynak is jósolt

Nostradamus, valódi nevén Michel de Nostredame (1503–1566), francia asztrológus, orvos és jós volt, aki leginkább a jövőre vonatkozó jóslatairól ismert. Közel 1000 négysoros versben jósolta meg a jövő eseményeit, melyek kissé homályosak és aligha konkrétak, de bizonyos értelmezések alapján párhuzamba állíthatók a leírtak a jelen eseményeivel.

A pestisjárványok idején orvosként is dolgozott és sikeresen kezelte betegeit különböző, sajét maga által kidolgozott gyógymódokkal. Életében főként orvosként tisztelték. 

Nostradamus az 1550-es évektől kezdett el jóslatokkal foglalkozni, és ekkor vált ismertté mint jövendőmondó. Jóslatait gyakran rejtélyes, költői formában fogalmazta meg, de ez csak erősítette a belé vetett bizalmat. Azok közé tartozik, aki még életében nagy hírnévre tett szert, és befolyásos emberek tanácsadója volt. Állítólag II. Henrik francia királynak és Medici Katalinnak is adott jóslatokat.

Halála után jóslatai továbbra is népszerűek maradtak, máig sokan igyekeznek értelmezni azokat. A 20. században különösen gyakran hivatkoztak rá, mivel sokan úgy vélik, hogy megjósolta a világháborúkat, a holdraszállást és egyéb történelmi eseményeket. A szkeptikusok szerint azonban Nostradamus híres jóslataiba az emberek utólag magyarázzák bele az eseményeket.

Forrás: EconomicTimes