promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ágyi poloskák: ilyen hőfokon mosd ki az ágyneműt, hogy megszabadulj tőlük!

Ágyi poloskák: ilyen hőfokon mosd ki az ágyneműt, hogy megszabadulj tőlük!

Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions

Büdösek, kellemetlen vérszívók az ágyi poloskák, amelyek ősszel előszeretettel bukkannak fel az otthonainkban. Már a megfelelő mosással is sokat tehetünk az eltüntetésükért.

Az ágyi poloskák az otthonok veszedelmes ellenségei. Irtóznak a fénytől, ezért viszonylag nehéz azonosítani a jelenlétüket, bár a viszkető csípéseik azért meglehetősen árulkodóak. Nehéz őket kiirtani, ezt a feladatot jobb is szakemberekre bízni.

Nagyon szeretnek falburkolatok, fali szőnyegek, tapéták mögé telepedni, a túlzsúfolt lakás ideális élőhely számukra. A legtöbbször talán nem is magát a rovart fedezzük fel, hanem ürülékének nyomaiból és lárvabőréből sejthetjük, hogy kellemetlen lakótársaink érkeztek.

A kifejezetten büdös ágyi poloskák ellen rendszeres takarítással és mosással jó hatékonysággal védekezhetünk. A szakoldalakon gyakran felbukkan a kérdés, hogy hány fokon mossuk ki az ágyneműt annak érdekében, hogy megszabaduljunk ezektől az élősködő vérszívóktól. A válasz meglepő!

A legtöbben alighanem úgy gondolják, hogy 40 vagy 60 fokos mosóvíz kell ahhoz, hogy eltüntessük az ágyi poloskákat. Az elsődleges élőhelyük – mint a nevük is mutatja – az ágy, ezért valóban nem mindegy, mennyire hatékony fegyvert vetünk be ellenük.

A rovarszakértő Dr. Jonathan Kirby szerint ősszel különösen megnő a rovarok felbukkanásának esélye, ezért kiemelten fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a fekvőhelyünket, és természetesen az ágyneműnket is. Mégpedig esténként, mert a rovarok akkor sokkal mozgékonyabbak, mint nappal.

Ami pedig a mosást illeti, mielőtt az ágyneműt a gépbe dobnánk, rázzuk ki odakint, hogy a tojások, levedlett bőrök és a döglött rovarok kihulljanak belőlük. A szakértő szerint ezután mindenképpen 60 fok fölött mossunk, főzzük meg a kis „szemteleneket”, ha végképp meg akarunk szabadulni tőlük.

Érdemes a porszívót is rendszeresen üríteni, akárcsak a konyhai kukát, mert ezek szintén mágnesként hatnak az ágyi poloskákra. Náluk valóban fokozottan igaz az, hogy a legjobb védekezés a megelőzés, vagyis esélyt sem kell adnunk a megtelepedésükre.

Így zajlik az ágyi poloskák titkos élete: