promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
9 trükk, amire nem használtad eddig a papírtörlőt, pedig zseniális

9 trükk, amire nem használtad eddig a papírtörlőt, pedig zseniális

Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc

A papírtörlő sokoldalú konyhai eszköz, virágültetéshez és kávéfőzéshez is kiváló segítég.

A legtöbben úgy tekintenek a papírtörlőre, mint egy jól használható, de pótolható konyhai eszközre. Csak letépünk egy darabot, ha kiömlött a reggeli kávé az asztalra, letöröljük vele a pultot vagy az ebédlőasztalt és már dobjuk a kukába. Pedig ennél sokkal izgalmasabb lehetőségek is rejlenek a papírtörlőben. Mutatjuk, mire használhatod még.

1. Tovább lesz friss a zöldség a hűtőben

Ha a salátát vagy más zöldségeket a hűtő egyik rekeszében tárolod, akkor mindenképpen érdemes egy vagy két réteg papírtörlőt tenni alá. Felszívja a nedvességet, ami megakadályozza, hogy a zöldségek gyorsan megfonnyadjanak.

2. Használhatsz papírtörlőt a mikróban is

Ha ételt melegítesz a mikróban, helyezz egy nedves papírtörlőt az étel fölé a tányérra. Ez megakadályozza, hogy az vacsorád kiszáradjon, és egyenletesebb melegítést is biztosít.

3. Csodát tesz az éretlen gyümölccsel

A zöld banán, körte, szilva és sok más gyümölcs gyorsabban megérik, ha papírtörlőbe tekered és zárható zacskóba teszed. A gyümölcsök által kibocsátott etilén gáz ugyanis felgyorsítja az érési folyamatot.

4. Egészségesebb lesz az étel

Aki szeret főzni, tudja, hogy bizonyos húsfélék esetén vastag zsírréteg képződik az étel felszínén. Ez lehet egy sertéspörkölt, húsleves, de akár rántott hús is. Sütés után, frissen, egy papírtörlővel könnyen eltávolítható a felesleges zsír az ételekről.

5. Kiszedi a bosszantó foltokat

Ha gyertyaviasz cseppent a szőnyegre vagy a bútorra, tegyél rá egy papírtörlőt, majd helyezz egy meleg vasalót a papírtörlőre. A hő megolvasztja a viaszt, amelyet a papírtörlő felszív.

6. Készíts saját búzacsírát

Ha növényi magokat szeretnél csíráztatni, a legjobb módszer, ha a magokat nedves papírtörlőre helyezed és letakarod egy másik nedves papírtörlővel. Meleg helyen a magok néhány napon belül kicsíráznak. 

7. Illatosítás papírtörlővel

A lakás illatosítására is tökéletes a papírtörlő. Csepegtess egy kis darabjára néhány csepp illóolajat egy, és helyezd el az otthonod különböző részein, például a fiókokban vagy a cipőtartóban, hogy friss illatot adjon.

8. A virágok is hálásak lesznek érte

Helyezz papírtörlőt a cserepes növények aljára, mielőtt földet töltenél rájuk. Ez segít megtartani a nedvességet, és megakadályozza, hogy a föld átszivárogjon az edény alján lévő lyukakon.

9. Kávéfőzéshez is kiváló

Ha elfogyott a kávéfilter, nem ronthatja el a napod, amennyiben van otthon papírtörlő. Ez ugyanis szinte pontosan úgy szűri át a kávét vagy a szálas teát, mint az erre a célra kapható filter.

Még több papírtörlős trükköt szeretnél megismerni? Nézd meg ezt a videót: