promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hajat mosott a szállodai szobában, élete végéig lebénult, nagy betegséggel küzd a magyarok egyik kedvenc helyén nyaraló nő

Hajat mosott a szállodai szobában, élete végéig lebénult, nagy betegséggel küzd a magyarok egyik kedvenc helyén nyaraló nő

Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc

Nyaralni indult, lebénult. 

NYARALÁSBÓL RÉMÁLOM

Egy álomnyaralás rémálommá vált Caroline Burson számára, amikor a ciprusi vakáció során hirtelen lebénult nyaktól lefelé. Az 53 éves kétgyermekes anyuka tavaly júniusban utazott párjával, Richard Macleannel Ciprusra. Az első nap estéjén, amikor zuhanyzás közben éppen hajat mosott, hirtelen elvesztette a bal karjának érzékelését. Eleinte azt hitte, hogy csupán izomproblémáról van szó, de aggodalma fokozódott, amikor a jobb karja is elzsibbadt, és végül teljesen lebénult.

KÓRHÁZI KEZELÉS

Caroline azonnal kórházba került, ahol az orvosok kezdetben úgy vélték, hogy napszúrást kapott, és másnapra jobban lesz. Azonban az állapota nem javult, így Richard kénytelen volt megszervezni, hogy Caroline-t visszaszállítsák az Egyesült Királyságba. A Hampshire-i Alresfordban élő Caroline-t a Southamptoni Egyetemi Kórházba szállították, ahol kiderült, hogy gerincvelő-sztrókot szenvedett el. Ez a ritka, de rendkívül veszélyes állapot akkor alakul ki, amikor a gerincvelő vagy az azt ellátó artériák vérellátása megszűnik egy vérrög vagy vérzés következtében.

BÉNULÁS ÉS REGENERÁCIÓ

Az orvosok kezdetben azt mondták neki, hogy valószínűleg soha többé nem fog tudni járni, de Caroline elszántsága és kitartása révén hét hónappal később mégis megtette első lépéseit egy salisbury-i gerincrehabilitációs központban. Azóta hazatért, és bár élete gyökeresen megváltozott, mindent megtesz annak érdekében, hogy visszaszerezze függetlenségét.

Caroline Burson története rávilágít arra, mennyire kiszámíthatatlanok az élet eseményei, és milyen hirtelen következhet be egy súlyos orvosi vészhelyzet. A gerincvelő-sztrók rendkívül ritka, és gyakran nem azonnal ismerik fel, ami késleltetheti a megfelelő kezelést. Caroline esetében a gyors diagnózis és az azonnali orvosi beavatkozás hiánya hozzájárult ahhoz, hogy állapota ilyen súlyossá vált.

Az eset arra is figyelmeztet, hogy mennyire fontos a megfelelő orvosi biztosítás és az elővigyázatosság utazás közben. Caroline és családja most arra összpontosítanak, hogy alkalmazkodjanak az új helyzethez, és megtalálják a módját annak, hogy a lehető legteljesebb életet élhessék a történtek ellenére. Caroline története inspiráló példa arra, hogy a legnehezebb helyzetekben is van remény a javulásra és a felépülésre.

forrás: The Sun