promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
27 évvel a halála után Diana hercegné mindenkit meglepett, fény derült az egyik legnagyobb titkára

27 évvel a halála után Diana hercegné mindenkit meglepett, fény derült az egyik legnagyobb titkára

Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions

Mindössze 20 évesen kötött házasságot Diana a mostani III. Károly brit királlyal. Nemrég pedig az is kiderült, hogyan élte meg élete alighanem legfontosabb, sorsdöntő napját.

Bő negyedszázad telt már el Diana walesi hercegné 1997-es halála óta, ám a királyi család szépséges tagjáról (aki királyné is lehetett volna, ha 1996-ban nem vált volna el Károlytól) lehetetlen megfeledkezni.

Diana számára alighanem a későbbi férje volt az első férfi az életében, hiszen mindössze 16 esztendős volt, amikor 1977-ben találkozott II. Erzsébet legidősebb fiával és örökösével. Károly akkor már alaposan benne volt a korban, és 29 esztendősen éppen Diana nővérével, Sarah-val randizott.

1981-ben mégis a hugica kezét kérte meg, és még abban az évben össze is házasodtak. Világraszóló lagzit csaptak, mintegy 600 ezer ember tolongott London utcáin, míg a tévén keresztül 750 millióan nézték a káprázatos eseményt.

Sokáig fogalmunk sem volt róla, Diana hogyan viselte az óriási felhajtással járó ceremóniát. Most azonban kiderült a titka, bár nem arról van szó, hogy felbukkant egy titkos naplója, vagy más, rejtve maradt feljegyzése. Egy szakember a hercegné testbeszédéből próbált érvényes megállapításokat tenni, és ez alighanem sikerült is neki.

A balul sikerült frigy tükrében némileg meglepő, hogy az akkor mindössze 20 éves Diana tulajdonképpen elégedettnek tűnt a szakember számára, bár maga a hercegi feleség később „élete legrosszabb napjának” nevezte a házasságkötése dátumát.

Az érkezéskor a szépséges hölgy szégyellősnek, idegesnek és habozónak tűnt, bár ez érthető egy menyasszony esetében. Az egyik percben félénken mosolygott, míg a másikban inkább félelem és izgatottság bujkált a tekintetében.

Az oltár előtt viszont egyértelműen a vidám oldalát mutatta. Széles mosollyal ült a karót nyelt, talán túlságosan is ünnepélyes férje mellett, és az is sokatmondó volt, ahogy a bevonuláskor határozott pillantást vetett a folyosón álldogáló Camillára, vagyis Károly akkori szeretőjére, mostani feleségére.

Diana a hintóban inkább töprengőnek tűnt, talán ekkor esett le neki, mennyire meg fog változni az élete a királyi házassággal. Miközben Károly neki hátat fordítva üdvözölte a tömeget, addig fiatal neje egyfajta védekező, „sündisznópózt” vett fel. Szemmel láthatólag nem élvezte a szituációt.

Az erkélyen szégyellősen integetett alattvalóinak, bár a Buckingham-palota ismerős környezete kissé megnyugtatta. A koszorúslányok gyűrűjében az is világossá vált (legalábbis a szakértő szerint), hogy mennyire fontosak lesznek majd az életében a gyermekei.

A fiatal pár csókja az egymás iránti bizalmat sugározta. Diana teljes odaadással csókolta meg férjét, kifejezve azt, hogy kész a szívét, életét teljesen neki ajándékozni. Valószínűleg mesébe illő románcban gondolkodott, bár már ekkor egyértelmű lehetett számára, hogy Károlytól nem remélhet igazi, maradéktalan boldogságot.

Néhány ritka, őszinte momentum Diana és Károly életéből: