promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Előkerült Novák Katalin, váratlanul jelent meg nyilvános helyen
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hosszú idő után tűnt fel a volt köztársasági elnök. 

Novák Katalin, Magyarország korábbi köztársasági elnöke, a budapesti repülőtéren egy Wizz Air járatra szállt fel Stuttgartba, hogy megnézze a Németország-Magyarország Európa-bajnoki mérkőzést. A volt elnök magyar válogatott mezben utazott, ami azért érdekes, mert hivatali ideje alatt katonai repülőgépeket használt. Ez az esemény annak fényében különösen figyelemre méltó, hogy nemrégiben hírek érkeztek Novák Katalin elnöki rezidencia használatának folytatásáról és korábbi, Zoltán Balog miniszterrel közös, gyakori külföldi útjairól.

Novák Katalin 1977-ben született, és 2022 és 2023 között töltötte be a köztársasági elnöki posztot. Korábban család- és ifjúságügyi államtitkárként dolgozott. Az elnöksége alatt gyakran gyakorolta a kegyelmi jogkörét, ami több esetben is vitákat váltott ki. A legnagyobb botrányt a K. Endrének adott kegyelem váltotta ki, amely nagy közfelháborodást okozott.

A volt elnök hivatali ideje alatt gyakran utazott külföldre, gyakran Zoltán Balog volt miniszter társaságában. Ezen utazások költségei és céljai gyakran viták tárgyát képezték. Novák Katalin elnöki mandátuma alatt és után is fenntartotta az elnöki rezidenciát, amely szintén kritikákat váltott ki.

A kegyelmi botrány kapcsán a legnagyobb felháborodást az váltotta ki, hogy Novák egy súlyos bűncselekményt elkövető személynek adott kegyelmet, ami az igazságszolgáltatás és a közvélemény szerint is indokolatlan volt. Ez az eset rávilágított a kegyelmi jogkör használatának visszásságaira és a politikai hatalom gyakorlásának morális kérdéseire.

forrás: 444

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás