promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarországon egyre több 40 feletti szerelmespár él külön háztartásban és így is boldogok
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A 40 feletti párok közül egyre többen döntenek úgy, hogy összebútorozás helyett a különélést választják.

Magyarországon a házasságok a hivatalos statisztika szerint átlagosan 13 és fél évig tartanak. A válás utáni kapcsolatok pedig egész másként alakulnak negyven éves kor felett, mint a húszas éveinkben. És ezzel nincs is semmi baj, mondják azok, akik a negyedik X után estek szerelembe.

„Negyvenkét éves voltam, amikor elváltam a férjemtől és akkor úgy éreztem, nekem már nem kell senki, egyedül szeretném leélni az életem. Aztán egy osztálytalálkozón összefutottam az egyik középiskolás diák társammal, Jánossal. Éjszakába nyúlóan beszélgettünk, kiderült, hogy ő is elvált, majd a találkozó után hazavitt autóval. Egy hirtelen gondolattól vezérelve behívtam a lakásomba, elvégre régről ismertem, nem egy vadidegen volt számomra. Még aznap este ágyba bújtunk és azóta is együtt vagyunk, ennek már három éve. Igaz, nem költöztünk össze, János egy 20 kilométerre lévő kisvárosban lakik, de rendszeresen átmegyünk egymáshoz, a gyerekeink is nagyon jól kijönnek egymással”

– mesélte Adrienn a kapcsolatáról.

Hazánkban egyre gyakoribb, hogy egy hosszú házasság lezárása után, már csak praktikus okokból sem költözik be valaki egy másik ember családi otthonába, még akkor sem, ha szerelmesek egymásba. 

Két éve vagyunk együtt Alberttel úgy, hogy ő is a saját gyermekeivel él és én is a fiaimmal lakom a saját lakásomban. Hetente többször találkozunk, közös programokat szervezünk, kirándulunk, moziba járunk. Néha kettesben, máskor a gyerekekkel együtt. A múlt hónapban megkérte a kezemet, így 45 évesen újra menyasszony lettem, ami nagyon boldoggá tesz. Azt még nem döntöttük el, hogy az esküvő után összebútorozunk-e. A társadalmi normák szerint ez lenne a helyes, de mi nem biztos, hogy szeretnénk, így is tökéletes a kapcsolatunk"

– derült ki Andrea beszámolójából.

Úgy tűnik, ami Gwyneth Paltrow-nak és férjének, Brad Falchuknak beválik, az mások számára is követendő példa lehet. Az Oscar-díjas színésznő sem költözött össze a férjével az esküvő után.

A külön élő párok teljesen új korszakát éljük. Sokan azért választják ezt az életmódot, mert a munkahelyük egy adott településhez köti őket vagy a gyerekek iskolája miatt nem szeretnének naponta órákat autózni. Ám egyre többen akadnak olyan párok, akik bár a körülményeik megengednék, mégsem lépik meg azt, hogy a lakcímkártyájukon ugyanaz a cím szerepeljen.

 A külön háztartás előnyei 40 felett

A tendencia a nagyvárosokban jellemzőbb, de országszerte terjed. Tény, hogy társas együttélés során rengeteg kompromisszumos helyzetet kell megoldani, egy közös házban minden vita, nézeteltérés végén közös ágyba fekszenek le a párok, nem nagyon van hová menekülni, ha szeretnének egy kicsit egyedül lenni.

Egyesek szerint megöli az érzelmeket az is, ha a másik után kell vécét takarítania vagy a szennyest kimosni. Mindezekre tökéletes megoldás a külön lakás, ami persze nem zárja ki azt, hogy akár napokat töltsenek együtt a párok, de a valódi együttélés elmarad.

 

Forrás: Brides.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás