promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezért nem fizetnek adót a gazdag emberek, bicskanyitogató módszerrel tartják meg a millióikat
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így nem fizetnek adót a milliomos emberek.

Pár éve volt egy komoly tüntetés Svájcban, ahol a gazdag, milliomos és milliárdos emberek azért vonultak fel, hogy saját maguk megadóztatása mellett szólaljanak fel az utcán. A demonstrálók "Adóztassatok meg minket, most!" szlogennel akarták felhívni a figyelmet a szegények és a gazdagok között egyre inkább szélesedő szakadékra.

A tüntetést a magyarul Hazafias Milliomosok nevű csoport szervezte, akik felszólították akkor a világ vezetőit, hogy vessenek ki új adókat a leggazdagabb emberekre, ugyanakkor enyhítsenek a mindennapi megélhetés költségein. Phil White, a csoport alapítója, egykori üzleti tanácsadó egyenesen felháborítónak tartotta azt, hogy a politikai vezetők azokra figyelnek, akiknek a legtöbbjük van, akik alig tudnak valamit a gazdasági válság valódi hatásairól, és akik közül sokan hírhedten kevés adót fizetnek.

Egy multimilliomos dán mérnök és ingatlanfejlesztő pedig azt mondta, hogy azoknak a vagyonos és hatalmas embereknek, akik részt vettek ezen a tüntetésen, be kellene látniuk, hogy a kiváltságok, melyeket élveznek és védenek, összeegyeztethetetlenek egy olyan világgal, melyben mindenkinek esélye van egy teljes és sikeres életre.

De mennyire igaz az, hogy a gazdag emberek nem fizetnek adót? Elon Musk példájából indult ki egy úriember, aki elmagyarázta, hogy a Tesla tulajdonosa például milyen módszerrel kerüli el az adófizetést, és miként tudja megtartani magának a dollármilliárdjait.

A TikTok-ra felkerült videóban a férfi felhívja az emberek figyelmét arra, hogy Elon Musk soha nem kapott fizetést, mint a Tesla tulajdonosa, hanem részvény alapokat kapott a munkájáért; ezeknek az értéke eredetileg 6 dollár volt, és amikor felmegy 1000 dollárra, akkor Elon Musk nagyon sok pénzt keres a rengeteg részvényével. Ez a pénz viszont nem a bankszámlájára megy, és ahelyett, hogy eladná őket, elmegy inkább a bankba, és olyan pénzügyi megoldást választ magának, amivel eléri, hogy ne kelljen semmilyen adót fizetnie - hiszen neki nincs is bevétele.

Hogy mit is csinál pontosan Elon Musk, az alábbi videóban elmagyarázzák.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás