promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ebben az országban található belőle a legszebb: rangos díjat kapott a kisváros, nem is számítottak rá
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minket már csak az érdekel, hogy vajon mit szól ehhez Korda György.

Nemrégiben érdekes versenyt rendeztek Törökországban. Az Airport Service Quality Awards (Reptéri Szolgáltatások Minőségdíja) alapján versenyztették meg a világ repülőtereit. Az Egyesült Királyság egyik legkisebb repülőtere különleges kategóriában világelsőnek bizonyult a díjátadó ünnepség során. Ez a kis repülőtér volt az egyetlen angliai jelölt a díjra, és annak ellenére győzedelmeskedett, hogy nem rendelkezik nemzetközi járatokkal.

A díjat az "Év Repülőtere" kategóriában kapta meg az alatt 5 millió utast kezelő repülőterek között a Törökországban.

A győztes repülőtér Newcastle városának repülőtere volt, amely nemcsak az Egyesült Királyságban, hanem az egész világon a legjobbnak bizonyult. Az reptér repülésfejlesztési igazgatója, Leon McQuaid, így nyilatkozott:

"Nagyon örömmel fogadjuk ezt a rangos Routes World díjat. Nagy köszönet az összes légitársasági partnerünknek a jelölésért, ami elismeri csapatunk elkötelezettségét és kemény munkáját, hogy kiszolgáljuk légitársaságainkat."

A newcastle-i Geordie repülőtér négy nemzetközi repülőtérrel versenyzett: a Billund repülőtérrel (Dánia), a GMR Goa International repülőtérrel (India), a Salzburg repülőtérrel (ausztria) és a Tulsa International (USA) repülőtérrel. A siker talán a legutóbbi fejlesztéseknek is köszönhető, hiszen a vezetők négy új légitársasággal is szerződtek új járatok indítására, vásároltak hat új repülőgépet és tizenkét új úticélt lehet elérni.

Az egész világon lévő légitársaságok gratuláltak nekik sikereikhez.

Nick Jones vezérigazgató így nyilatkozott: "Ez az eredmény az a repülőtér minden alkalmazottjának kemény munkáját és elkötelezettségét igazolja és bemutatja elkötelezettségünket annak érdekében, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsuk utasaink és üzleti partnereink számára.

Az InfraBridge repülőterek vezetője, Graeme Ferguson is hozzátette:

"Nagyon örülünk, hogy a Newcastle International Airportot az év repülőterének választották ezen a globális díjkiosztón. Mint részvényes, mindig arra összpontosítottunk, hogy a Newcastlenek az egyik legjobb régiós repülőtere legyen az Egyesült Királyságban, és ez az elismerés rámutat a repülőtér légitársaságpartnereinek nyújtott kiváló szolgáltatására globális színtéren."

A legnagyobb, általános kategóriában az összesített győztes a párizsi Charles de Gaulle repülőtér lett.

Minden repülőteret függetlenül értékelnek a zsűrik, mielőtt döntést hoznának. Newcastle repülőtere emellett az "Év Legjobb Kisrepülőtere" címet is elnyerte az Airport Service Quality Awards keretében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás