promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Robog felénk a hidegfront, alig maradt már hátra idő - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen lesz az időjárás, erre kell számítani.

Az elkövetkezendő napokban is folytatódik az enyhe, tavaszias, megszokottnál jóval melegebb időjárás, a hétvégén azonban egy hidegfront fogja megközelíteni a térségünket, ami sokkal váltoékonyabb időjárást fog eredményezni. A következő napok egyik legérdekesebb fejleménye az lesz, hogy miként változik a a Hold fénye a Jupiterrel való együttállás következtében.

Milyen időjárásre kell számítani a következő napokban?

Szerdán napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadékra nem kell számítani. A Tiszántúlon élénk széllel, másutt mérsékelt légmozgással számolhatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 12 fok között alakul.

Késő estére az ország keleti részén derült lesz az idő, míg a Dunántúlon helyenként vastagabb felhőréteg jelenhet meg. Foltokban párásodás és köd képződhet, de csapadék nem várható. Az északi szelet a Tiszántúlon élénk lökések kísérhetik, másutt gyenge vagy mérsékelt légmozgásra számíthatunk. Az éjszakai hőmérséklet általában -4 és +3 fok között alakul, de néhol hidegebb is lehet.

Csütörtökön a HungaroMet jelentése szerint a pára- és ködfoltok eltűnnek, és általában sok napsütés várható, bár a Dunántúlon néhol erősebben megnövekedhet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A déli szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul, az északkeleti részeken lehetnek az alacsonyabb értékek, míg délnyugaton magasabb hőmérsékletekre számíthatunk.

Pénteken a pára- és ködfoltok eltűnését követően főként fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A délkeleti és keleti szél a Dunántúlon sok helyen élénk lesz. A hajnali -4 és +4 fok közötti hőmérsékletből 9 és 16 fok közé emelkedik a maximum hőmérséklet, északkeleten lesz a hidegebb.

A HungaroMet térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás