promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eldurvul az időjárás, ezekre a vármegyékre rögtön kiadták a figyelmeztetést a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több vármegyére is ki kellett adni a riasztást. Ilyen lesz az időjárás, erre kell számítani.

Sok helyen viharos széllökésekre kell számítani, vasárnap első fokú figyelmeztetést adtak ki Pest vármegyére, Fejér vármegyére, Győr-Moson-Sopron vármegyére, Komárom-Esztergom vármegyére és Veszprém vármegyére, ez sok helyen meghaladhatja akár a 70 km/h-s széllökéséket is.

A jövő hét elejére azonban rosszabbodni fog a helyzet, és vészjelzés alá kerül szinte az egész ország,

Vas-, Zala-, Somogy-, és Baranya vármegyéket leszámítva. Érdemes tehát szeles időre készülni, a tavaszias hőmérséklet és a száraz idő  ahét közepéig előreláthatóan megmarad, csupán hétfőn kell elszórtan csapadékra számítani.

Milyen időjárásra kell számítani a következő napokban?

Vasárnap napközben, a felhők mellett időnként mindenütt kisüt a nap. Néhol előfordulhat kisebb eső vagy zápor, kivételével a délnyugati területeket. Az északnyugati szelet, kivéve a délnyugati területeket, nagy területen erős szél kíséri, a Dunakanyar és az Észak-Dunántúl térségében pedig viharos lökések is lehetnek. A nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között változik. Késő este a levegő hűlni kezd, és 4 és 11 fok közötti értékekre számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint estére átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet az egész területen, majd főként délnyugaton ritkábbá válik, és szakadozik a felhőtakaró. Elszórtan előfordulhat eső vagy záporeső. A nyugati és északnyugati szelet - kivéve a délnyugati harmadot - erős, néhol viharos lökések kísérik. Az éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között lesz, de a délnyugati, szélárnyékos területeken ennél alacsonyabb hőmérséklet is előfordulhat.

Hétfőn a délnyugati irányból érkező szél továbbra is hozza magával a felhőzet szakadozását és csökkenését. Helyenként kisebb eső vagy zápor előfordulhat, főként az északkeleti országrészben. A nyugati és északnyugati szél sok helyen erős lesz, időnként viharossá fokozódik, míg a délnyugati területeken a légmozgás gyengébb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között várható.

Az OMSZ legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás