promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztően jó hírt kaptak a Lidl vásárlói, régóta vágytak már erre és végre Magyarországon is meglépte az üzletlánc
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Lidl az egészséges táplálkozás jegyében hozta meg a döntést a változtatásokról.

Jelentős változások lépnek életbe a Lidl hazai üzleteibe. Az áruházlánc ugyanis most itthon is meglépte, amit Németországban már korábban megtett, így ezentúl nem kell többet fizetniük azoknak a vásárlóknak, akik tejmentes tejet vagy húsmentes felvágottat szeretnének vásárolni.

A bolthálózat szerint a táplálkozás személyes kérdés, de hatással van közös életünkre, jövőnkre, bolygónkra is. Európában pedig egyre több élelmiszer-kiskereskedelmi lánc fordul az állati eredetű termékeket helyettesítő vegán termékek felé, és nemcsak a kínálat szélesítésével. 

A magyarországi Lidl így nemrégiben be is jelentette, hogy a szóban forgó termékek árát úgy csökkentik, hogy elérje az állati eredetű alternatívák szintjét. Januári közleményükben az olvasható, hogy mostanáig a vegán alternatív termékek jellemzően drágábbak voltak az élelmiszer-kiskereskedelemben, mint a hasonló állati eredetű termékek, ezen akartak most változtatni. 

Az rtl.hu kérdésére a társaság közölte, hogy a bejelentés óta még nem telt el elég idő a tapasztalatok összegzésére, viszont alapvetően kijelenthető, hogy Magyarországon is egyre nagyobb kereslet mutatkozik a vegán termékek iránt a tudatos és egészségtudatos vásárlók körében.

A Lidl 2020-ban indította el saját vegán márkáját, a Vemondót.

A vegán termékek iránti megnövekedett keresletet támasztja alá például az is, hogy a növényi alapú italok iránt igen erős az érdeklődés, aminek hatására az állandó kínálatban ma már öt saját márkás növényi ital érhető el a polcokon

- írták a portálnak.

A Lidl pedig ezen felük bejelentette azt is, hogy kifejezetten a vegán étrendet követő, vagy egyszerűen csak egészségtudatos vásárlók számára évente két alkalommal is akciós témahetek keretében kínálják a saját márkás vegán termékcsalád teljes kínálatát, valamint további márkatermékeket is. Az állandó és időszakos vegán kínálat már több mint száz terméket foglal magába. Ilyenek a különböző krémek (például többféle ízesítésű hummusz, tökmagos krém), a tejet és tejtermékeket helyettesítő növényi italok és növényi joghurtok, a húsokat és húskészítményeket kiváltó növényi alternatívák, de vegán pizzájuk is van.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás