promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes szigeten tűnnek el sorra a turisták, csak hónapokkal később tudnak visszatérni a saját életükbe
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hónapokra eltűnnek az emberek, na de ilyenkor vajon hova mennek? 

 

Egyre nagyobb szerepet kapnak a mai világban a nyaralások és az utazások, manapság ugyanis az emberek már bárhova eljuthatnak, szinte már összezsugorozott a nagyon nagynak tűnő világ. Sokan azonban úgy terveznek, hogy hónapokra kiszakadnak a munkájukból és egy különleges helyre látogatnak el. Az új módi mostanában az, hogy egyes szigeteket látogatnak meg a turisták, ahol 26 és 52 nap között tartózkodnak, ez idő alatt pedig lehetőségük nyílik arra, hogy munkát végezzenek az őshonos teknőspopulációk és óriásteknősök védelme érdekében.

Sok utazási iroda azt látja, hogy az emberek tovább akarnak maradni, és tudatosabban akarnak hatni a természetvédelemre. Épp ezért lehet az, hogy valaki eltűnik jó pár hónapra és nem máshol kell keresni, mint a. a Seychelle-szigeteken. 

Seychelle szigetétől, Mahétól északnyugatra fekvő magánszigeten a turisták jobban megérthetik a régió biológiai sokféleségét. Aki így akar kikapcsolódni, az segítheti a sziget kutatóit és segítséget nyújthat a szigeten található óriásteknősök GPS-helyzetének meghatározásában is, biztosítva, hogy védettek maradjanak, és ismert legyen a hollétük. De ez nem csak az állatvilágról szól. Idegen növényzet eltávolítását is elvégzi az, aki erre a programra jelentkezik továbbá segíthet az őshonos fák ültetésében is. 

Ennek a projekt pedig szorosan összefügg a kiégés szélesebb körű megértésével, és azzal a szándékkal, hogy a személyes szükségleteket az ambíciók elé helyezzék az emberek. 

Sok embert látunk, aki csak kétségbeesetten pihenteti az agyát. Sokan el akarnak menni a vadonba, és a lehető legtávolabbra akarnak maradni a való világtól. Valami jót és tudatosat akarnak tenni és csak élvezze a természetet. Az emberek tudatos természetvédelmi szabadságot akarnak velünk tartani, csak hogy kiszakadjanak a normális életből

- árulta el a projekt vezetője, Daniel Kaul a CNN-nek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás