promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Biztosított az örök élet? Ha ezt az ételt gyakran eszed, garantáltam sokáig fogsz élni
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így tarthatjuk fitten magunkat, csak egy egészséges nassolnivaló kell hozzá.

Egy tanulmányban most szakértők megállapították, hogy melyik az az étel, amelyet ha belecsempészünk az étrendünkbe, sokáig fogunk élni. Valójában a kutatások kimutatták, hogy a magvak szerepet játszhatnak a szív és az agy egészségében, a dió pedig különösen segít még az öregedésben is. 

Bár mindannyian tudjuk, hogy a zöldek, a bogyók és a rengeteg keresztes virágú zöldség aktiválják a szervezet természetes méregtelenítő rendszerét, de ki gondolta volna, hogy a diófélék is igencsak jótékonyak lehetnek?

A California Walnuts által megosztott kutatásban azt írják, hogy a napi diófogyasztás bizonyítottan javítja egészségét, de a mértéket tartani kell.  Megjegyzik, hogy mivel némelyiknek jóval magasabb a zsírtartalma, vigyázni kell, nehogy túl sokat együnk belőle. Mindezt a tudósok úgy állapították meg, hogy több mint 3300 embernél 20 éves étrendtörténetet és 30 éves fizikai és klinikai méréseket tekintettek át. Végül arra az eredményre jutottak, hogy azok a résztvevők, akik életük korai szakaszában sok diót ettek, nagyobb valószínűséggel voltak fizikailag aktívabbak. Ráadásul az egészséges nassolnivaló által sokak szíve is jobb állapotban volt, mint másoké. 

Úgy tűnik, akik sok diót esznek naponta, azoknak van egy egyedi testfenotípusa, amely más pozitív hatással is jár az egészségre, mint például a jobb étrend minősége, különösen akkor, ha fiatalon kezdenek el több diót enni. A krónikus betegségek kialakulását is csökkentik ezzel, mint például a szívbetegség, az elhízás vagy a cukorbetegség

- részletezte Lyn Steffen, vezető kutató, írja a Mirror. 

Az alábbi videóban pedig az is kiderül, hogy mi történik akkor, ha 30 napon keresztül eszünk diót.

De mit is tud valójában a dió, amit más táplálék nem?

A dió jelentős mennyiségű növényi alapú esszenciális omega-3 alfa-linolénsavat tartalmaz, amely a kutatások szerint szerepet játszhat a szív és az agy egészségében. 30 grammonként 4,4 g fehérjét és 1,4 g rostot tartalmaz, ezenkívül tele van más tápanyagokkal, például E-vitaminnal, magnéziummal, B6-vitaminnal, folsavval és káliummal. Tiamint, cinket, pantoténsavat és vasat is tartalmaznak.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás