promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rémisztő fotók kerültek elő az árhullámról Esztergomban: már egy épületet is körülölelt a háborgó folyó
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen felvételek kerültek elő a Duna tetőzéséről, ezennel Esztergomnál. 

Napok óta elképesztő a helyzet a Dunánál: hosszan elnyúló tetőzések jellemzik most. A fővárosiak rendre látogatnak el a Duna partjára, hogy megnézzék az megáradt folyót, amelyet csak nagyon ritkán látni így, ilyen állapotban. Emiatt pedig egyre több videó és fotó kerül ki a közösségi médiába. Budapesten szerdán 20 órakor tetőzött az árhullám, ekkor a legmagasabb vízállás 693 centiméter volt, ezt az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) közölte, a 700 centiméteres, másodfokú készültségi szintet nem érte el a vízállás.

Szintén szerdán tetőzött a folyó Esztergomnál is, egészen pontosan Komárom és Esztergom térségében szerdán késő délelőtt, illetve kora este tetőzött az árhullám. Komáromnál szombaton, Esztergomban pedig vasárnap reggelre csökkenhet a vízszint az első fokú készültség szintje (mindkét helyen 500 centiméter) alá. Az árvizet december 27-én valaki meg is örökítette, méghozzá madártávlatból. 

A rögzített felvételeken jól látható, hogy Esztergomban, a Duna mellett teljesen eltűnt az egyik út, teljességgel víz borítja jelenleg. Az is észrevehető, hogy épületet teljesen közre fogott a Duna. 

A bejegyzéshez néhány komment is érkezett, amelyben az ott élő emberek tájékoztatást adtak a helyzetről, kiderült az is, hogy homokzsákokat is próbálnak bevetni a hatalmas árvíz ellen. 

- Már nagy erőkkel pakolják a homokzsákokat - olvasható a kommenteknél.

- Le a kalappal a Polgármester Úr előtt. Ma kint voltunk a családdal megnézni a Dunàt. Aktív részvétellel pakolta a többi munkàs emberrel a homokzsákokat. Örüljenek az Esztergomiak, hogy ilyen Polgármesterük van. Gratula neki - fejtette ki valaki hosszabban.

A Tiszánál sem jobb a helyzet: az újabb árhullám Tivadar térségében tetőzik; első fok körüli tetőzés várható a Tokaj és Kisköre közötti szakaszon. A Tisza mellékfolyóin a lehullott csapadék és az enyhébb idő miatt szintén több helyen vízszint-emelkedések indultak meg. A mellékfolyók tetőztek, a Hernádon és Körösök vízrendszerén van jelenleg is áradás, de első fok alatti tetőzés várható.

Forrás: MTI

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás