promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrányos hajtépés áll a háttérben: ezért nem készült el soha minden idők legjobb karácsonyi filmjének folytatása
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A valaha készült legjobb karácsonyi filmek egyike megbotránkoztató dolog miatt nem kapott folytatást. 

2003-ban mutatták be a Will Ferrell főszereplésével készült fantasy-vígjátékot, a Mi a manót, amit az Egyesült Államokban november 3-án mutattak be. Igazi karácsonyi film, amit mindenki ismer és amit már többször leadtak Magyarországon is az ünnepek alatt. A cselekmény szerint pedig a Télapó egyik manójáról szól, aki megtudja, hogy igazából nem is manó, hanem ember, majd útra kel New Yorkba, hogy megkeresse vér szerinti családját.

A rajongók azonban hiába várták a folytatást, az soha nem következett be. Egy őszinte interjú során a legendás színészt, James Caant is megkérdezték erről, akii Will Ferrell biológiai apját alakította az ünnepi klasszikusban. A színész bevallotta, hogy ő és a szereplők – köztük Zooey Deschanel és Mary Steenburgen – nagyon vágytak egy folytatásra, de a színésztársai között kialakult némi feszültség miatt az ötlet sosem valósult meg. 

Meg akartuk csinálni, és arra gondoltam: "Úristen, végre kaptam egy franchise filmet, kereshetek egy kis pénzt, hagyom, hogy a gyerekeim, hogy azt csináljanak, amit akarnak". De a rendező és Will Ferrell nem jöttek ki túl jól. Tehát Will meg akarta csinálni, de a rendező nélkül

- vázolta fel a helyzetet James Caan. 

Willnek 29 millió dollárt ajánlottak fel, hogy szerepeljen a folytatásban, de még mindig nem volt hajlandó félretenni az ellenszenvet. Állítólag azt is mondta, hogy szánalmas lenne megpróbálni újraforgatni a filmet. Will 35 éves volt, amikor 2003-ban leforgatták a Mi a manó című filmet és elvarázsolta az embereket az általa eljátszott szereppel. Ráadásul kasszasiker lett, világszerte 220 milliós bevételt hozott. A tartós népszerűsége miatt 17 évvel a megjelenése után a karácsonyi alapanyagok közé került. Épp ezek miatt merült fel a kérdés, hogy akkor miért nem lett folytatás? 

Habár a feszültségek miatt az Elf manóról készült produkció soha nem kapott folytatást, a filmből született meg az Elf: The Musical musical és az animációs televíziós különlegesség, az Elf: Buddy's Musical Christmas is. 

Forrás: Mirror

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás