promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Forronganak a Lidl vásárlói, döbbenetesen drága itthon az idei karácsony slágerterméke a szomszéd országokhoz képest
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Igencsak kiakadtak a magyarok az árkülönbségek hallatán.

A Lidl egyik karácsonyi sláger terméke idén kétségtelenül az air fryer, azaz a forrólevegős sütő lesz. Ez a termék ugyanis láthatóan megőrjíti a magyarokat és rengetegen keresik a német diszkont lánc polcai között az említett terméket. Ezzel kapcsolatban azonban van egy kevésbé vidám hírünk a hazai konyhák sztárterméke ugyanis mint kiderült Magyarországon jóval drágább mint a szomszédországokban.

A Pénzcentrum szúrta ki egy hazai TikTokker videóját mely szerint a dupla zónás forrólevegős fritőz jócskán drágább Magyarországon, mint Ausztriában. E szerint nálunk a készülék 44 ezerbe, míg szomszédunknál mindössze 34 ezer forintba kerül.

A portál ezt követően kezdett kutakodni, és hamar kiderítette, hogy a szóban forgó forró levegő sütő Németországban nem hogy 35 ezer forintba, de még 31 ezer forintba sem kerül. A mostani euro-árfolyam szerint ugyanis a német diszkontokban 30 480 forint az említett termék, vagyis 14 ezer forinttal olcsóbb, mint Magyarországon.

Ugyanez a készüléket megtalálható a brit Lidl kínálatában is, ott most 79,99 fontot, azaz átszámolva 35 516 forintot kérnek érte. Tehát még így is 9 ezer forinttal olcsóbb, mint Magyarországon. Mindez pedig egyértelműen azt jelenti, hogy van egy olyan elektronikai készülék, melyet ugyanazon lánc, négy különböző országban működő vállalata 3-ban gyakorlatilag ugyanolyan áron, míg a negyedikben éppen nálunk sokkal drágábban forgalmaz.

De mi lehet ennek az oka?

Nos ennek igen egyszerű oka van, mégpedig a brutális mértékű extraprofitadót, ami a Lidl-höz hasonló láncoknak kell fizetniük idehaza. Ez miatt pedig természetesen növelniük kell az árakat.

Az említett TikTok videó ide kattintva meg is tekinthető. A poszt alatt természetesen azonnak záporozni kezdtek a kommentek, a magyar vásárlók pedig nem meglepő módon igencsak kiakadtak a hír hallatán.

Íme néhány komment:

Ez nem az áfa miatt van. Itt azért drágább hogy ott olcsóbb lehessen

Mi már csak Ausztriában vásárolunk. Pont ezért. Mindennel így van

Köszönjük hatalmas adók

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás