promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
58 évesen is szűz vagyok, mert egy férfi életét választottam a női lét viszontagságai helyett
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy 58 éves nő úgy döntött, hogy egész életében szűz marad, annak ellenére hogy 15 házassági ajánlatot is kapott.​

Egy albán nő megdöbbentő vallomása borzolta fel az internet népét. A most 58 éves Burrnesha Duni szokatlan életmódja igen éles reakciókat váltott ki az emberekből.

Az asszony körülbelül 35 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy követi az albánok körében „Burrnesha” néven ismert ősi balkáni hagyományt, ami végső soron azt jelenti, hogy egy férfi életét választotta.

Miután döntést hozott a kérdésben, Burrnesha levágatta a haját és férfiruhákat kezdett el viselni, és mostanra ideje nagy részét egy hegyi faházban tölti nagyrészt egyedül. Ami az érdeklődési körét illeti, a nő nagyon szereti a focit, különösen az olasz válogatottat. Sőt egyszer még az unokaöccsét is kizárta a házból két órára, miután veszekedtek a sport miatt.

Burrnesha választott szerepe lehetővé tette számára, hogy ő legyen a fő kenyérkereső a családban, és ez az oka annak, hogy először is le akarta tenn egy nagyon fontos fogadalmat.

Amikor apám elhunyt, az öcsém és a húgom még nagyon fiatalok voltak. Abban az időben egy lány vagy egy nő mindig szolgált és a háztartásbeli szerepet töltötte be. Tehát két lehetőségem volt: vagy egy életen át a leendő férjem kényelmét szolgálni, vagy fogadalmat tenni, hogy örökre szűz maradok és a saját családom feje leszek

- nyilatkozta Burrnesha a Daily Expressnek.

A nő egyébként viszonylag későn, 23 évesen tette le a tisztasági fogadalmat, addigra azonban nem kevesebb mint 15 házassági ajánlatot utasított el. Ennek kapcsán b is vallotta, hogy a sok választási lehetősége ellenére ő mindig is a szabadságra vágyott és most végre olyan életet tud élni, amilyenre midnig is vágyott.

Duni azt is elmondta, hogy szülőföldjén később már olyan hírneve alakult ki, hogy azt érezte, hogy a férfiak félnek tőle, így később már nem is próbálkoztak nála egyáltalán.

Ami azonban az internet népét a legjobban megosztotta a történetével kapcsolatban, hogy Burrnesha úgy gondolja, hogy más nőknek is ugyanezt az életmódot kellene követniük.

A nők manapság nagyon szerencsések, mert függetlenek lehetnek, és azt tehetnek, amit akarnak. Boldog vagyok, amikor látom, hogy egy nő lehet ügyvéd, elnök vagy igazgató. de én mondom mindenkinek, hogy úgy is lehet teljes életet élni ha valaki nem szexel. Nem csak ebben találhatja meg az ember a boldogságát.

- hangsúlyozta az albán nő. Hogy helyes-e hogy így éli le valaki az életét, azt mindenki döntse el maga, a történet mindenesetre igencsak különlegesnek számít, így nem csoda, hogy a médiában ennyire felkapottá vált.

Burnessha a BBC videójában bővebben is mesélt döntésének okairól, amit most alább te is megtekinthetsz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás