promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rettenetesen veszélyesek az egészségünkre az adventi naptárok, brutális dologra hívták fel a figyelmet a szakértők
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon sok bajt okozhatunk a fogainknak, ha nem megfelelően fogyasztjuk a csokoládét.

A karácsonyig tartó visszaszámlálás hivatalosan is megkezdődött, sok ember pedig, leginkább a gyerekek, minden reggel izgatottan nyitják ki az adventi naptáruk aktuális abalakát, majd boldogan majszolják el az abba található csokoládét.

December elsejétől tehát hivatalosan is megkezdődött az adventi időszak, ám egy neves szakértő most arra figyelmeztetett, hogy a mód, ahogyan megesszük a csokit az adevnti naptárunkból, komolyan károsíthatja a fogainkat.

A legtöbb ember tudja, hogy a túl sok csokoládé fogyasztása nem tesz jót a fogaknak, mivel a benne található magas cukortartalom fogszuvasodáshoz és a fogak általános károsodásához vezethet. Ennek ellenére az ünnepi időszakban természetesen nem kell megfosztanunk magunkat a finom édességek adta örömöktől, így egy szakértő most elárulta, hogyan élvezhetjük a csokoládé fogyasztást úgy, hogy a lehető legjobban védjük a fogainkat.

Dr. Khaled Kasem, a britek vezető fogszabályozási üzletláncának, az Impress-nek a fogszabályzó főorvosa a Mirrornak most elmondta, hogy a nap mely pontján a legalkalmasabb az adventi naptárban lévő csokik elfogyasztása, és mely típusú naptárak a legjobbak a fogak számára.

A szakártő azt javasolja, hogy reggel együk meg a csokoládét a naptárból, de utána várjunk egy órát, mielőtt fogat mosunk. Bár sokan azt gondolhatják, hogy megéri estig várni az adventi csokoládé elfogyasztásával mert az az egészségesebb megoldás, ám ez tévedés. A csokoládé ugyanis a magas koffein- és cukortartalma miatt reggelente nagy szellemi és fizikai lendületet ad. Emellett tele van antioxidánsokkal, amely segít késleltetni a sejtkárosodást, sőt a csokoládé valójában több antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea!

Közvetlenül a csokoládéevés után nem szabad fogat mosni. Várjunk legalább fél órát, mielőtt savat vagy cukrot tartalmazó ételt fogyasztottunk, hogy ne károsítsuk a fogzománcot.

- figyelmeztetett a szakértő, majd hozzátette, hogy aki az adott időszakban bármilyen fogászati kezelésen esik át, annak a fogai extra érzékenyek lehetnek, ezért a csokoládé elfogyasztása után alaposan ki kell öblíteni a száját egy pohár vízzel, hogy csökkentse a károsodás kockázatát. 

A szakértő azt us hozzátette, hogy az adventi naptár választásnál jobban járunk a sima csokoládéval töltött darabokkal, a különböző ízesítések ugyanis mint például a karamell vagy bármelyik gyümölcs íz még erősebben károsíthatja a fogainkat.

Az étcsokoládé szerelmeseinek azonban van egy hó hírünk, ahogy a szakértő elmondta:

Egyél annyi étcsokoládét, amennyit csak akarsz. Az étcsokoládénak számos jótékony hatása van, sőt meg is akadályozza a fogszuvasodást. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás