promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több ezer ember özönlött a Balatonhoz szombaton, ez az oka, hogy több helyet lezártak a tónál
Borítókép:  Profimedia /Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elözönlötték a Balatont az emberek szombaton, ez az oka a nagy tömegnek. 

Most szombaton megtartották az őszi futószezont a Balatonon, és megrendezésre került a 20. Jysk Balaton Maraton és félmaratonon. A hideg és szeles időjárás ellenére igazi tömeg gyűlt össze,  több mint háromezren jelentek meg a tónál, így búcsúztatták az őszt. 

Úgy tudni, hogy 500 településről összesen 3330 nevezés érkezett a szombati futóeseményre. A jelentkezők ötven százaléka a félmaratoni távot választotta, de a hatod-, a negyed- és a harmadmaratoni táv is népszerű volt, a maratont pedig több részletben lehetett teljesíteni. 

A mezőnyben több élsportoló is rajthoz állt: Palkovits István, a 3000 méteres akadályfutás U23-as Európa-bajnoka nyerte a férfiak félmaratoniját, valamint Galambos Péter kétszeres Eb-győztes és világbajnoki ezüstérmes evezős a Spar Budapest Maraton után ezen az eseményen is megmérettette magát. A női versenyben Sárszegi Noémi nyerte a 21,1 kilométeres távot.

A versenyt online is lehetett követni, ahol mindenki szurkolhatott a nevezőknek otthonról. A helyszínen pedig több útvonalat is lezártak, a siófoki Petőfi Sétányon sem lehetett közlekedni egy ideig, csakis a futóknak.

A Petőfi sétány impozáns platánsora alatt kialakított rajtterületről 9 versenyszámban indulhattak útnak az amatőr futás kedvelői. Az eseményen minden gyakorlott futó talált az edzettségének megfelelő távot. A legnépszerűbb táv idén is a félmaraton volt, de a hatod-, a negyed- és a harmadmaratoni távon is sokan indultak

- olvasható a Balaton Maraton és Félmaraton Facebook-oldalán.

A versenyről több fotó is készült, amelyen jól látszik, hogy valóban ellepték a Balaton partját a futók. Az előző években pedig olyan is akadt, aki jelmezben, de volt olyan, aki gyerekkel futotta le a maratont. Idén ismét nagyon élvezték az emberek a Balatont, ami hamarosan teljesen átvált a téli pompájába.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás