Panaszkodnak a Lidl vásárlói, feldúltan vonják kérdőre az üzletláncot, országos szintű a probléma
Olvass tovább...
Egy angol professzor rávilágított arra, hogy a reggelire fogyasztott népszerű ételeink igencsak rákkeltők lehetnek.
Aggasztó statisztikák jelentek meg, miszerint minden második ember a földön rákos lesz legalább egyszer az élete során. Emiatt pedig létfontosságú, hogy mindent megtegyünk, hogy megvédjük magunkat a halálos betegséggel szemben. Míg a genetika a rák és más súlyos betegségek kialakulásának kockázatának egy százalékát teszi ki, életmódbeli döntéseink nemcsak a kockázat csökkentésére, hanem arra is hatással lehetnek, hogy szervezetünk hogyan védekezik, ha megbetegszünk.
Olvass tovább...
A bedfordi és addenbrooke-i kórház onkológus tanácsadója kutatásokat végzett arra vonatkozóan, hogy az emberek életmódja hogyan befolyásolja egészségüket és súlyos betegségek kialakulásának esélyét. Elárulta, hogy mi az az egyik szokásunk, amelyet, ha megváltoztatunk, egészségesebbek lehetünk.
Ennek az az oka, hogy a keményítőtartalmú vagy cukros ételek (például kenyér) magas hőmérsékleten történő grillezése vagy sütése akrilamidoknak nevezett mérgező vegyületeket termel, amelyek károsíthatják a DNS-t, és idővel nagy terhelést jelenthetnek az immunrendszerre
- árulta el a Daily Mailnek Robert Thomas professzor.
Thomas professzor szerint még ha nem is eszünk égett pirítóst, reggelente az ízletes, ragacsos lekvár fogyasztásának is lehetnek veszélyei. A cukor közvetlenül összefügg a rák kockázatának növekedésével, ezért azt javasolja, hogy az emberek az édeset cseréljék inkább avokádóra, mivel tele van egészséges zsírokkal és laktatóbb is. Egy másik egyszerű, de létfontosságú tipp, amit megosztott a szakértő az az, hogy minden este mossunk fogat. Elősre furcsa lehet az, ha valaki nem most fogat esténként, de világszerte több mint 60 tanulmány igazolja, hogy a rossz foghigiénia összefügg a száj- és torokrákkal.
Olvass tovább...