promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan segítséget adott Magyarország Izraelnek: hatalmas gesztust tettünk a háború sújtotta ország felé
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A háború következményei elől senki nem menekülhet.

Manapság minden újság címlapját uralja a nemrégiben újra felélesedett izraeli-palesztin konfliktus. A probléma hosszú évtizedek óta megoldatlan, nem tűnik kompromisszumkésznek egyik oldal sem.

A Hamász merényletét és túszejtési akcióját követően sokan hibáztatták az izraeli kormányzatot és a titkoszolgálatot, hogy vajon hogy maradhatott titokban a támadás a szervek előtt. A Hamász akciójára az izraeli hadsereg nagyszabású ellenműveletkbe kezdett, az áldozatok már mindkétoldalon több ezres nagyságrendben vannak, a nemzetközi szervezetek a Gázai-övezetben bekövetkező humanitárius katasztrófától tartanak.

A háború az egész ország életére hatással van, rendkívűli nagykoalició állt össze az ország élére, széleskörű mozgosítást rendeltek el. A háború azonban nem csak a katonák és a civilek életére van hatással, a sportok menetrendjét is felülírja.

Az ukrán labdarúgó válogatott esetéhez hasonlóan, amely a háború kitörése óta szintén nem Ukrajnában játsza hazai mérkőzéseit, most az UEFA (az európai labdarúgó szövetség, melyhez Izrael is tartozik - technikailag így megoldható biztonságosan, hogy a selejtező mérkőzéseken ne kelljen arab államokkal játszani, ha Izrael az ázsiai szövetséghez tartozna, egy Irán-Izrael találkozó elég parázs kimenetelű is lehetne) úgy határozott, hogy Izrael sem biztonságos nemzetközi labdarúgó mérkőzések rendezésére.

A román sajtóban szellőztették meg először a hírt, hogy az izraeli labdarúgó válogatott a hazai mérkőzéseit esetleg Magyarországon játszhatja le. Ezt az információt később az izraeli szövetség is megerősítette. Az izraelieknek még két mérkőzésük van hátra a selejtezősorozatban (akárcsak a magyarnak), ebből az egyiket Budapesten, a másikat valószínáleg Debrecenben fogják lejátszani. Érdekesség, hogy a fehérorosz válogatott szintén Budapesten fog megmérkőzni Andorrával november 15-én a selejtezősorozatban, amikor Izrael Románia ellen játszik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás