promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszólalt a magyar-izraeli édesanya, akinek lányait túszul ejtette a Hamász
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

8 éves és 15 éves lányait ejtették túszul a magyar-izraeli édesanyának.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősítette, hogy több magyar túszt is ejtett a Hamász terrorszervezet - köztük a 8 éves Ellát és a 15 éves Dafnát, akiket ugyancsak Gázába hurcolták. Édesanyjuk, a magyar-izraeli Majan Zin több felvételt is látott arról, hogy lányait elrabolják.

„Láttam, ahogy a nyolcéves és tizenöt éves lányom zokognak a félelemtől”

- nyilatkozott az asszony a Hetek-nek.

Majan és családja nemrég egy hónapot töltöttek Magyarországon, a nagyszülőket látogatták meg a Duna-parti otthonukban. Az aggódó édesanya most semmit sem tud a fogságban tartott gyerekekről, hiszen sem a Hamász, sem az izraeli hatóságok nem közöltek vele semmilyen új információt. Majan a Hetek-nek árulta el, hogy a lányok éppen a volt férjénél, és annak új családjánál voltak a Nahal Oz nevű kibucban, amikor megkapta a riasztásokat a telefonján.

Eleinte még úgy tudta, hogy semmi baja nincs a gyerekeknek, de aztán később a nővére azzal hívta fel, hogy Ella és Dafna a Hamász fogságába esett.

„Láttam a képeket, amint Dafna egy matracon ül, arabul pedig az volt a képre írva, hogy Dafna készen áll az imákra, imaruhákba öltöztették”

- mondta az édesanya, majd eljutott hozzá egy élőben közvetített videó is, amit lánya telefonjával készítettek a terroristák.


(Fotó: hetek.hu)

A felvételen az látható, hogy az asszony volt férjét lábon lőtték, majd a férfi idősebbik fiát magukkal viszik, hogy a terroristák az ő segítségével kényszerítsék a szomszédokat arra, hogy kinyissák az ajtót. Úgy tudni, a Hamász tagjai később Majan volt férjét, annak új párját, és a fiút is kivégezték, a két lányt pedig magukkal vitték Gázába. Az édesanya azt üzente lányainak:

„maradjanak erősek, mindent tegyenek meg, amit mondanak nekik, és tudják, hogy minden tőlem telhetőt megteszek, hogy hazahozzam őket”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás