promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkos vidéki majorságban készítettek videót, a birtokra belépve mindenkinek elállt a szava az ott látottaktól
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy magyarországi titkos nagybirtokra látogattak el a kalandorok, az elhagyatott házban látottak sokkolták a videó készítőit

Az urbex jellegzetesen modern műfaj, igazi civilizációs jelenség. Míg a régebbi korokban egy-egy építkezés akár évtizedekig is eltartott, és hosszú évekig használták az épületeket, a modern építési technikáknak köszönhetően korunkban rengeteg komplexumot húztak fel, amelyek közül nem egy miután funkcióját vesztette értelmetlenné vált, és elhagyatott lett.

Itthon is van csapat, akiknek egyfajta modern Indiana Jones-ként az a szenvedélyük, hogy felkutassák a legkülönlegesebb, elvadult helyeket. Hivatalos YouTube csatornájukon egyik legfrisebb kalandjukat töltötték fel, egy hosszú idő óta üresen álló majorságot jártak be. 

A majorság helye nem publikus, nem árulta el a csapat hogy merre található. A főépület bejáratánál megsárgult felirat fogadja a csapatot, miszerint különterem bérelhető, melynek ára 30.000 forint volt az épület aktív időszakában. A falak még állnak, bizonyos helyeken még a csempe is fenn van, ám a padló mindenhol fel van szedve, és a beázásoknak hála a vakolat is omlik. 

A majorság területén található egy súlyos betonajtóval védett bunkerépület, aminek jelenlegi lakója egy szinte hibátlan állapotú lovaskocsi. Egykori kreatív elmék Singer varrógépekből ruhásszekrényt is készítettek, bármikor menő lenne Pinteresten kis portörlés után. Az udvarban található egy nagy fehér fal is, amire egykor filmeket vetítettek, az előtte lévő nagy üres terület arra utal, hogy autósomoziként funkcionált.

A majorság vendégeinek igyekeztek színvonalas szolgáltatást nyújtani, az urbexes csapat talált ökörsütő nyársat és csocsóasztalt is. A mozi gépészterme különösen jó állapotban örződött meg: bent megtalálható szinte hibátlan állapotban az egykori vetítőgép, de még filmszalagok is. Gyűjtők ilyen tárgyakért komoly összegeket fizetnének, de az urbex mozgalom egyik hitvallása, hogy az elhagyott helyeken nem nyúlnak semmihez, ők nem értékmentők, cska felfedezők.

Akinek az ajánlónk felkeltete érdeklődését, javasoljuk a teljes videó megtekintését, amit be is linkelünk a cikk alján. Ha tetszik a tartalom, az urbexes srácok hivatalos csatornáján rengeteg videó van fent, és nem is minden helyük olyan titkos, mint ez a majorság - ha kedvet kapunk hozzá, egy-két helyszínt akár mi is meglátogathatunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás