promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli szigorítást jelentettek be, mostantól újra kötelező
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újra kötelezővé tették mindenki számára, egyre több helyen jelentik be.

Amikor az ember azt hinné, hogy végre megszabadultunk a koronavírustól, és az ezzel járó szigorításoktól, akkor bejelentik, hogy ismét kötelezővé teszik a szájmaszk viselését. Nem kell megrémülni, szó sincs arról, hogy megint az utcán, a tömegközlekedési eszközökön, és a boltokban fel kellene vennie mindenkinek a maszkot, de egyre több egészségügyi intézmény jelenti be, hogy a betegellátás biztonsága miatt kénytelenek voltak visszahozni a maszkhasználati kötelezettséget.

Először a győri Petz-kórház rakott ki egy rendkívüli közleményt, hogy a Covid-19 és egyéb legúti kórokozók okozta megbetegedések előfordulási gyakorisága is ugrásszerű emelkedést mutat Győz környékén, ezért az említett kórházban részleges maszkhasználatot rendeltek el. Elrendelték, hogy ha a látogató belép az intézmény bármely fekvőbeteg osztályára, mind a maszk használata, mind a kézfertőtlenítés kötelező neki; a közösségi terekben viszont nem kell felrakni.

Nem telt bele sok időbe, mire az egyik budapesti egészségügyi intézmény, név szerint a Budapesti Jahn Ferenc is közleményt adott ki:

„Kérjük a tisztelt vizsgálatra érkező betegeinket és kísérőiket, valamint a látogatókat, hogy a biztonságos és folyamatos betegellátás biztosítása, valamint az intézményünkben fekvő betegeink érdekében szíveskedjenek maszkot viselni a Budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet telephelyein”.

Azóta az Ady Szakrendelő is bejelentette, hogy kötelező náluk újra a maszkviselés.

(Forrás: Infostart)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás