promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdrágul a Netflix, az előfizetők máris világszerte háborognak a jelentős áremelés miatt
Borítókép:  Profilmedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az áremelés egyelőre csak Az Egyesült Államokban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban érvényes.

 

A Netflix bejelentette, hogy ismét emeli néhány előfizetési csomagja árait. Az áremelés egyelőre nem érint minket, de előbb vagy utóbb biztosan be fog gyűrűzni hozzánk is. Úgyhogy erre kell készülni, lássuk milyen mértékű volt az előfizetési csomagok emelése ezúttal.

Amerikában a Basic csomag ára 9,99 dollárról 11,99 dollárra emelkedik, tehát ennyit fog levonni a szolgáltató minden hónapban a számlánkról. A Premium csomag ára 19,99 dollárról 22,99 dollárra növekszik majd, tehát amíg a Basic csak 2 dollárral, addog a Premium 3 dollárral lesz drágább. Az reklám-mentes csomag és a Standard csomag ára viszont nem változik.

Ezek az áremelések nemcsak az Egyesült Államokban érvényesek, hanem az Egyesült Királyságban és Franciaországban is érinti a Netflix felhasználókat. Az árak az Egyesült Királyságban a Basic és Premium csomagok esetében 7,99 font és 17,99 font lesznek, míg Franciaországban a Basic csomag ára 10,99 euróra emelkedik, a Premium csomag pedig 19,99 eurót fog kosztolni.

A Netflix a részvényeseknek írt levelében azt állította, hogy az áremelésekkel több értéket kíván nyújtani az előfizetőknek, és időről időre megkérik őket, hogy ezért egy kicsit legyenek hajlandóak többet fizetni. A cég kiemelte, hogy a kezdeti árak továbbra is rendkívül versenyképesek más streaming szolgáltatásokhoz képest, például az Egyesült Államokban a havi 6,99 dolláros Basic csomag ára jóval alacsonyabb, mint egy átlagos mozijegy ára.

A Netflix legutóbb sokkal pozitívabb hírrel hallatott magáról, a piacvezető streaming-óriás ugyanis azt tervezi, hogy Disneyland mintájára saját boltokat nyit majd, ahol a rajongók kedvenc sorozataikhoz kapcsolódó ajándéktárgyakat, ruhákat, játékokat vehetnek, és még különleges ételekkel is készülnek. Ez könnyen azt is jelenthetné, hogy sok sorozat és film is megjelenhetne fizikai hordozón, ugyanis a Netflix alkotásai hiába érhetőek el folyamatosan az interneten keresztül, sokan szertnék fizikailag is a markukban tartani kedvenceiket.

Forrás: The Verge

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás