promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tengerparti lakás fillérekért? Ilyen egyszerűen valóra válhat az álmod
Borítókép:  Profimédia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az utóbbi években került be a köztudatba Albánia mint turisztikai célpont, és ez bizony a helyi ingatlanpiacra is hatással van.

Az Albániába irányuló turizmusnak nem tettek jót a kommnizmus évei: Enver Hodzsa albán főtitkár paranoid rendszere nem csábította a világ utazóit az országba. Pedig az ország elképesztő természeti adottságokkal rendelkezik. Bulgária például hosszú évtizedek óta népszerű úticél, azonan Albánia tengerpartja kétségkvűl sokkal szebb, a kristálytiszta, gyönyörű kék Adriával a Fekete-tenger nehezen tudja felvenni a versenyt. 

A tömegturizmushoz sokáig az infrastruktúra is hiányzott Albániában, azóta azonban ez is elkezdett kiépülni. Szinte forgatókönyvszerű a menetrend: megjelennek a nagy szállodaláncok, végeláthatlatlan bérelhető apartman-sorok, majd jönnek a étel-árusok. De vajon mennyire mélyen kell a zsebünkbe nyúlnunk, ha még most szeretnénk megcsípni egy albániai ingatlant? Valószínűleg befektetésnek sem utolsó, hiszen az ország évről évre népszerűbb.

Nem meglepő módon a legdrágábbak az ingatlanok a fővárosban, noha az albán turizmusnak nem Tirana a központja (nem is fekszik tengerparton a város.). Az átlagos négyzetméterár  1,200 euró körül mozog (Budapesten ez a mutató 2,100 euró körül van). Természetesen vannak ennél jóvan drágábban megvásárolható luxusingatlanok is a fővárosban.

Hasonló ársávban mozognak a tengerparti ingatlanok is - egyelőre. Ugyanis a nagy nemzetközi szállodaláncok is elkezdték maguknak felfedezni az országot, és az építkezéshez muszáj földet vásárolniuk, ami felhajthatja a telekárakat. Ha azonban kicsit távolabb megyünk a tengerparttól (autó-távról beszélünk), már 500 és 1000 euró közti ingatlanárakról beszélünk, amik azért már jóval barátságosabbnak hangzanak. Érdekes opció lehet még a hegyekben történő ingatlanvásárlás. az albán Alpok gyönyörű, semmivel nem marad el az oszták vagy svájci hegyektől, és az ingatlanok árai ezekhez a nyugat európai helyekhez képest szinte fillérekért kaphatók, találkozhatunk akár 300 eurós négyzetmétárakkal is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás