promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
108 évig keringett egy palackposta a tengeren
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
George Parker Bidder annak idején több mint ezer palackot indított útnak. A közelmúltban megtalált üzenetet 1906. november 30-án hajította a tengerbe. A palackot tavaly vetette partra a víz Amrum német szigetnél, és egy ott nyaraló német nő, Marianne Winkler találta meg – hozta le a The Guardian. A palackból kivett képeslapon angolul, németül és hollandul is szerepelt szövegben a kutató azt kérte a megtalálótól, hogy juttassa vissza az üzenetet a dél-angliai Plymouthban működő Tengerbiológiai Egyesületnek (MBA). Winklerék az utasításoknak megfelelően ráírták a képeslapra, hogy hol és mikor találták meg a palackot, majd egy Biddernek címzett borítékba tették.
 
Az 1884-ben alapított egyesület még ma is létezik, és bár volt némi csodálkozás Plymouthban, amikor a levél megérkezett, a városban még ma is ismerősen cseng Bidder neve. Az 1954-ben, 91 évesen meghalt kutató  palackpostái révén elsőként bizonyította, hogy az Északi-tenger mélytengeri áramlata keletről nyugatra mozog.

palack2
A palackba zárt üzenet kerek egy shilling jutalmat ígért a megtalálónak, melyet a kutatóintézet készséggel el is küldött Winklernek. "Találtunk egy régi shillinget, azt hiszem az eBay-en. Elküldtük neki egy köszönőlevél kíséretében" - mondta az egyesület szóvivője.

A Guinness Rekordok szerkesztősége megerősítette, hogy a tengeren töltött 108 évvel, 4 hónappal és 18 nappal hivatalosan is Bidderé a világ legrégebbi palackpostája. A korábbi csúcstartó egy 2013-ban, a Shetland-szigeteken talált palack volt, amely 99 évet és 43 napot hánykolódott a tengeren. Ön is küldjön egy üzenetet a jövőnek ha nyaralni jár, ki tudja mikor találják meg? (The Guardian, MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás