promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
KRESZ: tudod, hogy mikor nem kötelező becsatolni a biztonsági övet? Ezt még a rutinos sofőrök is el tudják rontani a vizsgán
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez a biztonsági övvel kapcsolatos kérdés bizony a KRESZ vizsgán is be szokta csapni az embereket.

A KRESZ-vizsga hazánkban továbbra sem könnyű, és alaposan fel kell készülnünk, ha nem szeretnénk megbukni rajta. Remélhetőleg a nyáron sok diák sikeresen túl tudott lendülni mindenen, és már a kezében tartja a jogosítványt.

A KRESZ-teszten Magyarországon még mindig 55 kérdést kell megválaszolnunk, az egészre pedig 55 percünk van. Összesen 75 pontot érhetünk el, és bizony érdemes jól felkészülni, mivel ha több mint 10 pontot elherdálunk, akkor már jelentkezhetünk is a következő vizsgára. Vannak ugyebár három pontos kérdések is, amiket semmiképpen sem szabad elrontanunk.

Még a tapasztalt autósoknak és érdemes követni az új szabályokat. Ezt ide kattintva könnyedén megtehetjük, mert az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságnak a hivatalos honlapján továbbra is fent vannak a friss információk.

Most azonban érkezzen egy kacifántos kérdés a KRESZ-vizsgán, amit elég sokan el szoktak rontani, még a rutinos sofőrök is.

Kinek nem kell becsatolt biztonsági övvel utaznia?

  • A: Annak, akinek ez egészségügyi okok miatt hátrányos lehet
  • B: Annak, aki a hátsó ülésen, lakott területen belül utazik
  • C: Annak, aki erről orvos által kiállított igazolással rendelkezik

Magyarország egyik nagy KRESZ-professzora, Pető Attila elmondja, hogy vannak olyan esetek, amikor a biztonsági övet nem kell használni, de ezt a KRESZ tételesen felsorolja. Az egyik ilyen eset az, amikor az orvos erről egy igazolást ad, nyilvánvalóan valamilyen nyomós egészségügyi okból.

Tehát a helyes válasz ebben az esetben a C lesz. Sokan rányomnak a B-re, mert azt hiszik, hátsó ülésen, lakott területen belül nem kötelező használni a biztonsági övet. Valóban volt ilyen a KRESZ-ben, de ezt már nagyon régen eltörölték.

A rutinos sofőrök is felejtenek, így nem árt néha felidézni a teszteket, amit a lenti videóban is megtehettek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás