promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Becsapós kérdés a KRESZ-ben: te tudod, mi a sorrend ebben a kereszteződésben?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A KRESZ-vizsgán ezek bizony három pontos kérdések, amiket nagyon nem szabad elrontani.

Most kicsivel több tanulóvezetővel találkozhattak ebben az időszakban az autósok, mivel sokan döntöttek úgy, hogy  a nyári láblógatás helyett inkább megszerzik a jogosítványt. Persze csak úgy lehetett a volán mögé ülni, ha előtte túllendültünk egy sikeres KRESZ-vizsgán.

A KRESZ-teszten Magyarországon még mindig 55 kérdést kell megválaszolnunk, az egészre pedig 55 percünk van. Összesen 75 pontot érhetünk el, és bizony érdemes jól felkészülni, mivel ha több mint 10 pontot elherdálunk, akkor már jelentkezhetünk is a következő vizsgára. Vannak ugyebár három pontos kérdések is, amiket semmiképpen sem szabad elrontanunk. Most is pont egy ilyet fogunk mutatni nektek. Ha a rutinos sofőrök erre nem fogják tudni a választ, inkább ki se merészkedjenek az útra.

Még a tapasztalt autósoknak és érdemes követni az új szabályokat. Ezt ide kattintva könnyedén megtehetjük, mert az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságnak a hivatalos honlapján továbbra is fent vannak a friss információk.

Most azonban érkezzen egy fotó, amit figyeljünk meg alaposan. Biztosan már sokaknak el is fog kezdeni kattogni az agya, hogy mi a sorrend.

A képhez tartozó kérdés így szól: a képen látható „A” jelű piros személyautót vezeted. Kell-e elsőbbséget adnod?

Itt három válaszlehetőség közül választhatunk:

  • A: Igen, de csak a „B” jelű traktor részére
  • B: Igen, de csak a „C” jelű személygépkocsi részére
  • C: Igen, mindkét jármű részére

Magyarország egyik nagy KRESZ-professzora, Pető Attila elmondja, hogy néha ugye a kacifántos kérdések útkereszteződéshez kötődnek, és ezek közül mindegyik három pontos. Meg kell ugye figyelni a közlekedési jelzéseket, és rögtön kiderül, hogy ez egy védett kereszteződés.

Itt sokan bele szoktak bakizni abba, hogy nem igazán figyelik meg, melyik járműben ülünk, mert nem mindig a közelebbi lesz a kérdés.  Az se zavarjon be minket, hogy a traktor egy lassú jármű, mivel főútvonalon érkezik, szóval mindenképpen elsőbbséget kell neki adni. Tehát a helyes válasz nem más, mint az A.

Mivel a C jelű jármű irányt változtat, így előbb mi mehetünk tovább egyenesen. Ha az A jelű jármű szintén jobbra akarna fordulni, akkor ugyanúgy neki lenne elsőbbsége, de ha mindkettő balra, akkor már megváltozna a helyzet.

A rutinos sofőrök is felejtenek, így nem árt néha felidézni a teszteket, amit a lenti videóban is megtehettek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás