promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több millió magyarnak érkezett hatalmas jó hír, minden ember örülhet az országunkban és óriási kő esik le a szívünkről
Borítókép:  Profimédia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (MFI) közölte az MTI-vel a közeljövőre vonatkozó intézkedéseket, sok ember érintett.

A kormány meghosszabbítja a kötelező akciózást a december végéig. A hosszabítás vonatkozik a betéti kamatsapkákra, és továbbra is érvényben marad a jegybanki kötvények vásárlásának tilalma. Az MTI-hez eljuttatott közlemény tanulsága szerint az elsődleges cél a családok védelme és a gazdasági növekedés helyreállítása, igyekeznek megtörni a a háború és az Európai Unió által kivetett szankciók okozta negatív hatásokat. Minden tisztességtelen magatartással szemben, amely a nehéz gazdasági helyzetet szeretn kihasználni, fel fognak lépni.

A minisztérium szerint az utóbbi időkben voltak olyan intézményi befektetők, akik igyekeztek saját javukra fordítani az infláció okozta magas hozamokat, ezzel olyan mérvű bevételre tettek szert, amik nem indokolhatóak a jelenlegi piaci körülmények között - egyes befektetők kockázatmentesen tudták realizálni a korábban fenálló 18%-os jegybanki irányadó kamatot. A kormány intézkedései meg tudták törni ezt a folyamatot, döntésük értelmében a tavaly év november 22-től egyes intézményi befeketetők, biztosítók, befektetési alapok, pénztárak, lakástakarékpénztárak, intézményi befektetők, valamint a minimum 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek a kereskedelmi bankoknál lévő, látra szóló, minimum egy éves futamidejű betétjei után a kamat mértéke nem haladhatja meg a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozamát. Mostani döntésével a kormány ezt az intézkedést az év végéig, december 31-ig érvényben tartja.

Az infláció elleni küzdelemben bevezetett egyik intézkedés az ársapkák megszűnése után a kötelező akciózás, itt szintén növelték a kötelező akciók mértékét, és a kibővítették a termékek körét is. Ez a mutató 20 termékcsoport esetében legalább 15%-re emelkedett (az elmúlt 30 napi legolcsóbb árhoz képest), illetve kiterjesztették a köteleő akciózást a 8 korábbi, árstopos termékcsoportra is olyan módon, hogy heti rendszerességgel legalább 2 termékfajtában valamennyi árut a beszerzési árhoz viszonyítva 15%-al olcsóbban kell kínálni, illetve a kötelező akciózásban érintett üzletekben a korábban ársapkás termékek ára nem lehet magasabb, mint a beszerzési ár. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás