promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Horrorisztikus szellemet láttak Budapesten, és ezt a Google Maps is bizonyítja
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szellemet a Google Maps autója is megörökítette Budapesten.

A Google Maps 2005-ben indult el az Egyesült Államokban, és hamarosan más országokban is elérhetővé vált. Magyarországon 2007-ben jelent meg, de a Google Street View végül 2013. április 23-án lett elérhető, ami ugyebár óriási változást hozott a tájékozódásban.

A Google autói még tavasszal indultak útnak hazánkban, hogy elkezdjék frissíteni a meglévő adatbázist. Ugyebár Magyarországon is a városok, és az őket összekötő utak infrastruktúrája folyamatosan változik, a Google Maps pedig az egész világon figyel arra, hogy ne legyen elavult a szolgáltatása.

A Google Maps az elmúlt években számos új funkcióval és fejlesztéssel bővült, amelyek még hasznosabbá és érdekesebbé tették a szolgáltatást. Ott van például a Street View Trekker, amivel olyan helyekre juthatunk el, amit autóval nem lehet megközelíteni.

A Google Earth továbbra is jó móka, ami a Google Maps műholdképeit használja, és lehetővé teszi, hogy a világot háromdimenziósan nézzük meg. A Google Earth segítségével beutazhatjuk a Földet, megnézhetjük a természeti csodákat, a városokat, vagy akár a világűrt is. A Google Earth 2017-ben teljesen megújult, és új funkciókat kapott, mint például a Voyager, amely különböző témákban kínál interaktív túrákat.

Nagyon jól tudjuk, hogy a Google Maps néha lefotóz furcsa dolgokat, így olykor belefutunk egy-egy balesetbe, vicces részegekbe, vagy misztikus dolgokba. Ezért is lepődtek meg sokan, amikor Budapesten az utcaképet készítő autó egy szellemet fotózott le, amit ide kattintva tudtok jobban szemügyre venni.

Budapest III. kerületében áll egy ház a Rozgonyi Piroska utcában, amelynek ablakában a megfelelő nagyítás mellett egy századfordulós ruhába öltözött, hófehér arcú férfialakot vehetünk észre. Valóban kísértetről van szó, vagy átverés lehet az egész?

Budapestnek is van pár szelleme, de a III. kerületben megjelenő kísértet valóban hátborzongató első ránézésre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás