promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Károly király az életével is fizethet ezért a tettéért, máris szembement a királyi család hagyományaival
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

II. Erzsébet nagyon félt ezektől az ételektől, de Károly király jóval merészebb.

A brit királyi család élete tele van szigorú szabályokkal és protokollokkal, amelyeket nemcsak a hivatalos eseményeken, hanem a mindennapokban is be kell tartaniuk. Ezek közé tartozik többek között az is, hogy milyen ételeket fogyaszthatnak és milyeneket nem.

A kagyló, a rák és a tengeri herkenytű évszázadok óta tiltott étel a királyi család számára, mégpedig azért, mert ezektől az ételektől lehet a legkönnyebben ételmérgezést kapni. Ezt a protokollt azonban nem mindenki tartja be.

A tenger gyümölcseinek kerülése nem új keletű szokás a brit királyi családban. A történelmi források szerint már I. Erzsébet királynő is kerülte ezeket az ételeket, mert attól félt, hogy megmérgezik vele. A kagylók és rákok ugyanis könnyen romlanak, és ha nem frissek vagy nem megfelelően vannak elkészítve, akkor súlyos hasmenést, hányást vagy akár halált is okozhatnak. A királyi család tagjainak pedig mindig készen kell állniuk arra, hogy képviseljék az országukat és a nemzetközösséget, ezért nem engedhetik meg maguknak, hogy betegek legyenek.

A szabályt azonban nem mindenki tartja be pontosan. II. Erzsébet királynő például nagyon szigorúan ragaszkodott hozzá, hogy sem ő, sem a vendégei ne egyenek tenger gyümölcseit. A királynő állítólag nagyon konzervatív ízléssel rendelkezett, és inkább a hagyományos brit ételeket részesítette előnyben, mint például a piteket vagy a sült húst.

Fia, Károly herceg azonban olykor megszegi az előírást, és eszik kagylót. A herceg állítólag nagyon szereti a tenger gyümölcseit, és egyáltalán nem retteg attól, hogy rosszul lesz tőlük.

A kagyló és rák mellett még számos más étel is tiltólistán van a brit királyi családnál. Ilyen például a fokhagyma és a hagyma is, amelyeket azért kerülnek el, mert kellemetlen leheletet okozhatnak. A családtagoknak továbbá nem ajánlott túl sok keményítőt tartalmazó ételt enniük, mint például a burgonya vagy a rizs.

Ezek helyett inkább friss zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztanak. A királyi család tagjai szintén nem játszhatnak Monopolyt, nem adhatnak autogramot, és mindig kell magukkal vinniük egy fekete ruhát utazás közben. Ez tényleg csak néhány példa arra, hogy milyen érdekes és furcsa szabályok vonatkoznak a brit királyi családra. Ezeknek a többsége Megan Markle-t és Diana hercegnét is az őrületbe kergették.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás