promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Retteghetnek az oroszok, Moszkva lebombázására készülnek az ukránok
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ukránok pusztító támadásra készülnek az orosz főváros ellen.

Kemény üzenetet küldött Ukrajna az orosz lakosságnak, amiben figyelmeztették őket, hogy hamarosan számíthatnak súlyos támadásokra, ami lényegében Moszkva lebombázását jelenti. Ha ez bekövetkezik, akkor az komoly fordulatot hozhat az orosz-ukrán háborúban.

Az ukránok szerint az orosz főváros légvédelme képtelen lesz megvédeni a moszkvai polgárokat. A Kyiv Post cikkében továbbá olvasható az ukrán katonai hírszerzés szóvidője, Andrij Juszov nyilatkozata is; úgy fogalmazott, hogy

„A biztonság fogalma egyre távolabb kerül a moszkvai lakosoktól. Az egész világ továbbra is azt látja, hogy az orosz védelmi rendszer és az ország - amely vezető szerepet követel magának a fegyverpiacon - hatástalan, elavult, és nem képes megfelelően reagálni a modern kihívásokra”.

Közben az AP News arról ír, hogy Kim Dzsongun elrendelte a rakétagyártás drasztikus növelését, amire - amerikai tisztviselők szerint - azért kerülhetett sor, mert az orosz védelmi miniszter nemrég arról tárgyalt Észak-Koreával, hogy több fegyvert adjon el Oroszországnak, segítve vele Vlagyimir Putyin ukrajnai háborúját.

A Koreai Központi Hírügynökség beszámolója szerint Kim Dzsongun múlt hétvégén taktikai rakétákat, mobil indítóállványokat, páncélozott járműveket és tüzérségi lövedékeket előállító gyárakat látogatott meg, de augusztus elején más lőszergyárban is járt. A látogatások során a vezető szorgalmazta a korszerűbb rakétaindító járművek gyártását, ugyanakkor sürgette a nagy kaliberű többszörös rakétaindító lövedékek gyártásának fokozását is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás